Má pravidelný sex vplyv na šťastné partnerstvo?Unsplash
StoryEditor

Je menej viac? Najnovšia štúdia hovorí o tom, koľko sexu potrebujete na udržanie šťastného vzťahu

21.12.2023, 18:00
Vzťahy

Nemôžete sedieť a čakať, kým váš vzťah bude dokonalý. Musíte si ho vytvoriť. Porozumenie a láska má dopad aj na kvalitu intímneho života. Napriek tomu, že neexistuje špeciálny vzorec pre všetkých, štúdia ukázala, ktoré páry majú najviac vyvážený sexuálny aj partnerský život.

Ako nestratiť záujem

Aj keď je úplne normálne nevenovať sa spálňovým povinnostiam nepretržite, pozor na prístup. Iskra, ktorá podnieti vášeň, nemusí horieť stále, udržujte ju však rozfúkanú. Aby sa z príjemnej činnosti nestala povinnosť, musíte vnímať tieto tri varovné signály:

Stres sa prejavuje mnohými spôsobmi a ovplyvňuje duševné aj fyzické zdravie. Mentálne môžete pociťovať zvýšenú nervozitu či únavu. Po fyzickej stránke sa dokážu vynoriť žalúdočné ťažkosti, ktoré vedia poriadne potrápiť. Všetky tieto príznaky majú dopad aj na vaše libido. Dychové cvičenia a meditácia sú vďačným pomocníkom pri odbúraní stresu. Ako sme spomínali, patrí tu samotný sex, no v prvom rade myslite na uzdravovanie vašej psychiky.

Phubbing sa nanešťastie stál ďalšou zo závislostí človeka 21. storočia. Hoci sme vďaka technológiám viac spojené s vonkajším svetom, škodí to domácej harmónií. Uvedomte si teda blízkosť svojej polovičky skôr, než vám mobily narušia intímny život. Elektroniku je lepšie držať mimo spálne.

Nízke sebavedomie

Je veľkou prekážkou pri vzájomnom zbližovaní. Neistota sa niekedy sústredí na jednu časť tela, inokedy sa nemusíte cítiť príťažlivá celkovo. Teda nielen vy, ale aj partner môže bojovať s pocitom menejcennosti. Pokiaľ si neviete pomôcť navzájom, vyhľadajte odborníka, ktorý nájde vnútornú príčinu vašich pochybností. Poprípade pracujte na tom, čo chcete zmeniť v rámci vonkajšej stránky a dávajte si komplimenty za každý úspech. Zvýšená sebaistota sa zaručene prejaví aj v sexuálnych dobrodružstvách.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. máj 2024 06:37