Sú však aj také koláče, ktoré sú nie len neskutočne chutné, ale nevyžadujú si takmer žiadne špeciálne zručnosti.
Uľahčite si to
Na čo by ste trávili hodiny prípravou zložitého lístkového cesta? Dnes už pláty tohto cesta zoženiete v každom obchode a jeho chuť aj kvalita je na nerozoznanie od toho domáceho. Na tento koláč vám bude stačiť jeden plát chladeného lístkového cesta, ktorý ešte na pomúčenej doske jemne vyvaľkáte, aby ste ním pokryli celú plochu plechu a okraje jemne zahnite. Pokojne však môžete použiť aj okrúhlu formu. V tomto prípade budete potrebovať menej ovocia. Cesto poprepichujte pomocou vidličky, alebo špáradla.
Jablková nádielka
Hneď po čokoládových koláčoch vedú v obľúbenosti práve tie ovocné. Na tento koláčik budete potrebovať 4 – 5 väčších jabĺk, ktoré ošúpete, zbavíte jadierok a nakrájate na tenké plátky. Následne jabĺčka ukladajte tesne jedno vedľa druhého, respektíve tak, aby sa trošku na konci prekrývali. Toto je najdlhšia časť z celej prípravy koláčika.
Jablká a škorica
A čo sa k jablkám hodí viac ako škorica? Podľa toho, či sú jablká sladké, alebo podľa vašich preferencií použite buď jedno, alebo dve balenia škoricového cukru a jedno, alebo opäť dve balenia vanilkového cukru. Rovnomerne jeden aj druhý balíček cukrov vysypte po jablkách a nakoniec polejte 33 percentnou šľahačkovou smotanou. Pečte pri teplote 180 stupňov zhruba 25 minút. To, že je koláč upečený budete vedieť podľa jeho intenzívnej vône a tiež podľa toho, že bude mať zlatistú farbu.