Od teraz už sendviče nebudú nuda.pexels
StoryEditor

Sendvič vôbec nemusí byť nudné jedlo. Tieto chutné variácie si určite obľúbite

11.04.2023, 10:00
Recepty a tipy

Sendvič je na prvý pohľad pomerne jednoduché a obyčajné jedlo. No len do momentu, kedy ho nedoplníte o ingrediencie, ktoré mu dodajú ten správny šmrnc. O tom, že to nie je až také zložité a že aj zo sendviča môže byť celkom zaujímavé jedlo vás presvedčia nasledujúce tipy.

Sendvič môže byť skvelá desiata či olovrant, ale tiež pohostenie pre vašich hostí. Toto jedlo ich nie len zasýti, ale pohladí aj oči a chuťové poháriky.

Cviklový sendvič

Ak máte radi cviklu, tak tento sendvič vás určite osloví. Jeho príprava je jednoduchá a chuť famózna. Na prípravu dvoch sendvičov budete potrebovať ľubovoľné pečivo, ideálne v tvare kocky. Aby sendvič nebol suchý, natrite ho čerstvým syrom a poukladajte naň tenké plátky varenej cvikly. Ušetrite si prácu a použite varenú cviklu, ktorá je už bežne dostupná v obchodoch. Pokvapkajte balsamico krémom, pridajte hrsť umytej a osušenej rukoly a nasekané vlašské oriešky, ktoré si opečiete na sucho na panvici.

image

Sendvič s cviklou má vynikajúcu chuť.

dreamstime

Sendvič s paradajkami a cuketou

Zeleniny nikdy nie je dosť a čím viac jej do jedálnička zaradíte, tým lepšie. Skvele chutí aj sendvič s cuketou a paradajkami. Môžete ho podávať na teplo aj na studeno. V každom prípade je to nie len výživná, ale aj chutná dobrota. Na ghee masle opečte strúčik pretlačeného cesnaku a po pár sekundách pridajte na tenké plátky nakrájanú cuketu. Restujte, kým cuketa nebude krásne zlatistá a zatiaľ si nakrájajte paradajky na drobno. Osoľte, okoreňte a odstavte z plameňa. Pridajte na malé kocky nakrájanú mozarelu a servírujte. Takto pripravená zelenina najlepšie vynikne na opečenom touste, alebo bagetkách. Dávajte pozor, aby v zmesi nebola voda. Tú určite nechajte odpariť.

Sendvič s avokádom a vajíčkom

Vajíčko a avokádo sú dokonalou a obľúbenou kombináciou. Niet sa čo čudovať. Ide totiž tiež o jednu z tých jednoduchších príprav a čo sa výživy týka, doprajete svojmu telu poriadnu dávku vitamínov, zdravých tukov a bielkovín. Avokádo si pretlačte vidličkou so soľou, korením, citrónovou šťavou a troškou sušeného cesnaku. Natrite ho na pečivo podľa vašich preferencií a vôbec ním nešetrite. Posypte píniovými orieškami a poukladajte kolieska uvareného vajíčka. Ak máte po ruke bylinky ako pažítku či žeruchu, určite ich nevynechajte.  Farbu a ten správny šmrnc vašim sendvičom dodá pár zrniečok granátového jablka.

image

Potrebné živiny získate z vajíčka a avokáda.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 15:24