Sendvič môže byť skvelá desiata či olovrant, ale tiež pohostenie pre vašich hostí. Toto jedlo ich nie len zasýti, ale pohladí aj oči a chuťové poháriky.
Cviklový sendvič
Ak máte radi cviklu, tak tento sendvič vás určite osloví. Jeho príprava je jednoduchá a chuť famózna. Na prípravu dvoch sendvičov budete potrebovať ľubovoľné pečivo, ideálne v tvare kocky. Aby sendvič nebol suchý, natrite ho čerstvým syrom a poukladajte naň tenké plátky varenej cvikly. Ušetrite si prácu a použite varenú cviklu, ktorá je už bežne dostupná v obchodoch. Pokvapkajte balsamico krémom, pridajte hrsť umytej a osušenej rukoly a nasekané vlašské oriešky, ktoré si opečiete na sucho na panvici.
Sendvič s paradajkami a cuketou
Zeleniny nikdy nie je dosť a čím viac jej do jedálnička zaradíte, tým lepšie. Skvele chutí aj sendvič s cuketou a paradajkami. Môžete ho podávať na teplo aj na studeno. V každom prípade je to nie len výživná, ale aj chutná dobrota. Na ghee masle opečte strúčik pretlačeného cesnaku a po pár sekundách pridajte na tenké plátky nakrájanú cuketu. Restujte, kým cuketa nebude krásne zlatistá a zatiaľ si nakrájajte paradajky na drobno. Osoľte, okoreňte a odstavte z plameňa. Pridajte na malé kocky nakrájanú mozarelu a servírujte. Takto pripravená zelenina najlepšie vynikne na opečenom touste, alebo bagetkách. Dávajte pozor, aby v zmesi nebola voda. Tú určite nechajte odpariť.
Sendvič s avokádom a vajíčkom
Vajíčko a avokádo sú dokonalou a obľúbenou kombináciou. Niet sa čo čudovať. Ide totiž tiež o jednu z tých jednoduchších príprav a čo sa výživy týka, doprajete svojmu telu poriadnu dávku vitamínov, zdravých tukov a bielkovín. Avokádo si pretlačte vidličkou so soľou, korením, citrónovou šťavou a troškou sušeného cesnaku. Natrite ho na pečivo podľa vašich preferencií a vôbec ním nešetrite. Posypte píniovými orieškami a poukladajte kolieska uvareného vajíčka. Ak máte po ruke bylinky ako pažítku či žeruchu, určite ich nevynechajte. Farbu a ten správny šmrnc vašim sendvičom dodá pár zrniečok granátového jablka.