Skoncujte s plytvaním.
StoryEditor

Už žiadne plytvanie. Týmto surovinám môžete trvanlivosť ľahko predĺžiť!

17.03.2023, 14:00
Recepty a tipy

Kupujete viac, ako stihnete zjesť? Rovnica, ktorá sa nevypláca! Kým niektoré suroviny vydržia o čosi viac, iným môžete trvanlivosť predĺžiť. Prezradíme vám, ako na to!

Drobné ovocie

Umyli ste viac, ako sa stihlo zjesť? Pred tým, ako čučoriedky, hrozno či jahody len tak v miske odložíte do chladničky, urobte niečo navyše. Ovocie vložte do nádoby, ktorá sa dá zatvoriť, a tentoraz do nej vložte suchú kuchynskú utierku. Pohltí prebytočnú vlhkosť, ktorá je v tomto prípade príčinou vzniku plesní.

Mlieko a syry

Pri mliečnych výrobkoch sa oplatí sledovať dátum spotreby. Trvanlivosť syrov predĺžite, ak ich po otvorení zabalíte do papiera na pečenie. Syr sa nielen nevysuší, ale zabráni sa aj vzniku neželaných plesní. Ak ste si mysleli, že mlieku sa v chladničke nič nemôže stať, ste na omyle.

Zväčša ho odkladáme do dverí, ide však o najteplejšiu časť chladničky. Nájdite mu miesto v strede a ideálne vzadu. Ak chcete jeho trvanlivosť ešte viac predĺžiť, po otvorení doň pridajte štipku soli, ktorá funguje ako konzervant. Pozor však na to, kde ho budete ďalej používať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 03:57