Skoncujte s plytvaním.
StoryEditor

Už žiadne plytvanie. Týmto surovinám môžete trvanlivosť ľahko predĺžiť!

17.03.2023, 14:00
Recepty a tipy

Kupujete viac, ako stihnete zjesť? Rovnica, ktorá sa nevypláca! Kým niektoré suroviny vydržia o čosi viac, iným môžete trvanlivosť predĺžiť. Prezradíme vám, ako na to!

Nakupovať denne asi nemá veľký význam. Ak ste zástancom väčších rodinných nákupov, s istotou viete, že z času na čas nakúpite jednoducho viac, ako zvládnete zjesť. Do hry vstupuje nielen prázdne brucho, s ktorým ste sa do potravín vybrali, ale i akciové ceny, ktoré len s ťažkosťou dokážete prehliadnuť. Pri nepremyslených nákupoch však často miniete viac. Nehovoriac o tom, koľko potravín skončí v odpadkovom koši.

Predĺžte im trvanlivosť

Zvädnutý šalát, skysnuté mlieko či obschnuté pečivo. Čo s tým? Pred tým, ako všetky tieto suroviny skončia v koši, vyskúšajte nasledujúce tipy, ktoré si časom zau­tomatizujete. Jedlo bude vo výbornej kondícii, vydrží dlhšie a vy ušetríte. Možno aj niekoľko desiatok eur.

Chlieb a pečivo

Chrumkavosť im prinavráti obyčajná voda. Chlieb či pečivo pokropte vodou, poprípade ich na pár sekúnd do nej ponorte. Stratená vlhkosť sa vráti a po pár minútach v rúre bude chutiť opäť ako z pekárne.

Banány a iné ovocie

Čudujete sa, prečo nielen banány, ale tiež ovocie v ich blízkosti extrémne rýchlo dozrie až prezrie? Ak vám nie sú po chuti tie s čiernou šupou, obaľte ich fóliou a skladujte ich sólo. Banány, ale i avokádo, hrušky, jablká či broskyne produkujú etylén, ktorý urýchľuje proces dozrievania. Držte ich od seba.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 14:25