Nakupovať denne asi nemá veľký význam. Ak ste zástancom väčších rodinných nákupov, s istotou viete, že z času na čas nakúpite jednoducho viac, ako zvládnete zjesť. Do hry vstupuje nielen prázdne brucho, s ktorým ste sa do potravín vybrali, ale i akciové ceny, ktoré len s ťažkosťou dokážete prehliadnuť. Pri nepremyslených nákupoch však často miniete viac. Nehovoriac o tom, koľko potravín skončí v odpadkovom koši.
Predĺžte im trvanlivosť
Zvädnutý šalát, skysnuté mlieko či obschnuté pečivo. Čo s tým? Pred tým, ako všetky tieto suroviny skončia v koši, vyskúšajte nasledujúce tipy, ktoré si časom zautomatizujete. Jedlo bude vo výbornej kondícii, vydrží dlhšie a vy ušetríte. Možno aj niekoľko desiatok eur.
Chlieb a pečivo
Chrumkavosť im prinavráti obyčajná voda. Chlieb či pečivo pokropte vodou, poprípade ich na pár sekúnd do nej ponorte. Stratená vlhkosť sa vráti a po pár minútach v rúre bude chutiť opäť ako z pekárne.
Banány a iné ovocie
Čudujete sa, prečo nielen banány, ale tiež ovocie v ich blízkosti extrémne rýchlo dozrie až prezrie? Ak vám nie sú po chuti tie s čiernou šupou, obaľte ich fóliou a skladujte ich sólo. Banány, ale i avokádo, hrušky, jablká či broskyne produkujú etylén, ktorý urýchľuje proces dozrievania. Držte ich od seba.