Skoncujte s plytvaním.
StoryEditor

Už žiadne plytvanie. Týmto surovinám môžete trvanlivosť ľahko predĺžiť!

17.03.2023, 14:00
Recepty a tipy

Kupujete viac, ako stihnete zjesť? Rovnica, ktorá sa nevypláca! Kým niektoré suroviny vydržia o čosi viac, iným môžete trvanlivosť predĺžiť. Prezradíme vám, ako na to!

Bylinky a šaláty

Zvädnú ešte skôr, ako na ne máte chuť? Bylinky a šaláty skladujte v chladničke buď vo vlhkej plátennej utierke, alebo do krabičky vložte papierový obrúsok pokropený vodou. Všetko, čo potrebujú, je dostatočná vlhkosť, ktorú po otvorení balenia strácajú.

Orechy

Kupujete ich do zásoby a po čase strácajú svoju chuť? Orechy, ale aj väčšinu semienok môžete vo vzduchotesnej nádobe zamraziť či dokonca zavariť. Prospieva im nielen chlad, ale aj tma. Ak sa ich chystáte spotrebovať v dohľadnom čase, uložte ich do chladničky. Ich životnosť predĺžite až dvojnásobne.

Koreňová zelenina

Zabudli ste na ňu na dne zásuvky? Skúste mrkvu či petržlen vložiť do zaváraninového pohára s vodou. Voda je životobudič, ako sa patrí. Do vody ponorte aj špargľu či stonkový zeler. Ich čerstvosť si budete môcť užívať týždne!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 15:34