Exotická palacinková torta od Tomáša
„Túto tortu som pomenoval Katkina 30ka nakoĺko túto tortu jej chcem venovať. Keď mala Katka narodeniny, tak som jej pripravil palacinkovú tortu, keď bola torta celá spravená a my sme boli nachystaný, že jej ideme gratulovať tak sa zamkla v byte a nechcela oslavovať. Tak sme celú tortu zjedli bez nej," opísal Tomáš históriu jej vzniku.
Suroviny:
1 l mlieka
600 g hladkej múky
50 g kryštálového cukru
Štipka soli
3 vajcia
1 mango
1 ananás
2 limetky
1 pomaranč
3 kivi
Olej na potieranie panvice
Krém:
250 g bielej čokolády
500 ml šľahačky 33%
500 g jemného tvarohu
2 vanilkové cukry
Postup:
- Všetky suroviny si dáme do jednej misky a mixujeme mixérom. Cesto rozdelíme do piatich misiek.
- Do prvej misky pridáme kôru a šťavu z pol pomaranča a premiešame.
- Do druhej misky pridáme kôru a šťavu z jednej limetky a premiešame.
- Do tretej misky nakrájame na kocky 2 kivi a rozmixujeme s cestom na jemno.
- Do štvrtej misky nakrájame na kocky pol ananásu a rozmixujeme s cestom na jemno.
- Do poslednej piatej misky si nakrájame polovicu ošúpaného manga a rozmixujeme s cestom na jemno.
- Vymastíme si panvicu s olejom úplne jemnučko, nie veľa oleja, a poriadne rozohrejeme panvicu a pečieme.
- Tvaroh si vyšľaháme s vanilkovým cukrom a postupne nalievame šľahačku a šľaháme. Na záver prišľaháme roztopenú čokoládu.
- Upečené palacinky natierame po jednej a ukladáme na seba. Ak máme natreté všetky palacinky, tak si potrieme boky a vrch krémom.
- Na vrch torty použijeme ovocie, ktoré ostalo a ozdobíme ju.