Paprika sa dá pripraviť na mnoho spôsobov.
StoryEditor

Vyskúšajte si spraviť zdravú nátierku z papriky a fazule

01.10.2022, 13:00
Recepty a tipy

Sezóna papriky je v plnom prúde. Môžete ju pripraviť na mnoho spôsobov, asi najčastejšie je pripravovaná na grile. Lenže výborne sa hodí aj do pomazánky. S fazuľami ide o zdraviu prospešnú bombu.

Rúru predohrejte na 180 stupňov. Papriky dôkladne umyte, rozkrojte, zbavte jadrovníka, pokvapkajte olivovým olejom a posypte bylinkami. V rúre pečte približne 30 minút, kým nechytia zlatistú farbu. Medzitým prepláchnite a nechajte odkvapkať fazuľu. Do mixéra vložte papriky, fazuľu, pridajte semienka, prelisovaný cesnak, horčicu, citrónovú šťavu a zmes rozmixujte. Podávajte natreté na celozrnnom pečive ozdobené lístkom petržlenu.

 

Potrebujete:

 

  • 2 ks červených paprik
  • provensálske bylinky
  • 600 g sterilizovaných červených fazúľ
  • 2 mesiačiky cesnaku
  • hrsť bio tekvicových semiačok
  • šťava z citrónu
  • jarná cibuľka
  • petržlen
  • ližica plnotučnej horčice
  • soľ a korenie
  • olivový olej
Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 11:09