Nepečené rezy
Suroviny na 8 porcií:
Korpus:
- 200 g karamelových sušienok
- 20 ml mlieka
100 g masla
Plnka:
- 500 g čerstvého smotanového syra
- 150 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 citrón
- 15 g želatíny
- 60 g krupicového cukru
- 1 balíček vanilkového pudingového prášku
- 300 g čerešní + 8 čerešní na ozdobu
Postup:
1. Sušienky nastrúhame alebo nadrvíme najemno (asi 2 lyžice dáme stranou na posypanie povrchu rezov) a zmiešame s mliekom, pridáme zmäknuté maslo.
2. Všetko spracujeme na hmotu, ktorú navrstvíme na dno menšieho plechu s vyšším okrajom, vyloženého papierom na pečenie. Syr zmiešame s oboma druhmi cukru, so šťavou a s nastrúhanou kôrou z citróna.
3. Želatínu namočíme do 80 ml studenej vody a necháme 5 minút nabobtnať. Potom ju zahrejeme za stáleho miešania takmer k bodu varu. Horúcu želatínu vlejeme do pripravenej plnky a dobre rozmiešame. Polovicu plnky rozotrieme do plechu so sušienkovým základom. Dáme do chladničky stuhnúť
4. Z 250 ml vody, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, do ktorého vmiešame rozkrájané odkôstkované čerešne. Krém rozotrie na plnku a na povrch navrstvíme tiež zvyšnú syrovú plnku. Povrch posypeme sušienkami, necháme v chladničke stuhnúť a nakrájame na porcie. Pred podávaním ozdobíme každý kúsok čerešňou.