Už opäť dozrievajú čerešne, takto ich spotrebujete do poslednej.Dreamstime
StoryEditor

Z čerešní dokážete upiecť viac ako bublaninu. Skúste tieto tri šťavnaté dezerty

10.06.2022, 15:00
Recepty a tipy

Už opäť dozrievajú a sú krásne červené a šťavnaté. Báječne sa hodia aj do sladkých maškŕt, dajte si s nami.

Nepečené rezy

Suroviny na 8 porcií:

Korpus:

  • 200 g karamelových sušienok
  • 20 ml mlieka

100 g masla

Plnka:

  • 500 g čerstvého smotanového syra
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 citrón
  • 15 g želatíny
  • 60 g krupicového cukru
  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 300 g čerešní + 8 čerešní na ozdobu

Postup:

1. Sušienky nastrúhame alebo nadrvíme najemno (asi 2 lyžice dáme stranou na posypanie povrchu rezov) a zmiešame s mliekom, pridáme zmäknuté maslo.

2. Všetko spracujeme na hmotu, ktorú navrstvíme na dno menšieho plechu s vyšším okrajom, vyloženého papierom na pečenie. Syr zmiešame s oboma druhmi cukru, so šťavou a s nastrúhanou kôrou z citróna.

3. Želatínu namočíme do 80 ml studenej vody a necháme 5 minút nabobtnať. Potom ju zahrejeme za stáleho miešania takmer k bodu varu. Horúcu želatínu vlejeme do pripravenej plnky a dobre rozmiešame. Polovicu plnky rozotrieme do plechu so sušienkovým základom. Dáme do chladničky stuhnúť

4. Z 250 ml vody, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, do ktorého vmiešame rozkrájané odkôstkované čerešne. Krém rozotrie na plnku a na povrch navrstvíme tiež zvyšnú syrovú plnku. Povrch posypeme sušienkami, necháme v chladničke stuhnúť a nakrájame na porcie. Pred podávaním ozdobíme každý kúsok čerešňou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 21:52