Z čerešní dokážete upiecť viac ako len bublaninu. Vyberte si jeden z troch šťavnatých dezertov, ktoré zmiznú behom hodiny.
Crumble – zapekané ovocie
Suroviny na 8 porcií:
Na posýpku:
- 200 g polohrubej múky
- 100 g krupicového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 125 g masla
Plnka:
- 250 g mäkkého tvarohu
- 2 vajcia
- 50 g hnedého cukru
- 50 g nasekaných mandlí
- 50 g polohrubej múky
- 25 g masla
- 500 g čerešní
- práškový cukor na posypanie
Postup:
1. Múku zmiešame s oboma druhmi cukru a s maslom, vypracujeme posýpku.
2. Tvaroh zmiešame s vajcami, cukrom, mandľami a múkou. Na dno zapekacej misy dáme plátky masla, rozotrieme tvarohovú plnku a na povrch rozložíme odkôstkované čerešne.
3. Povrch posypeme posýpkou a pečieme pri 200 °C asi 35 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť a pocukrujeme. Podávame teplé.