Už opäť dozrievajú čerešne, takto ich spotrebujete do poslednej.Dreamstime
StoryEditor

Z čerešní dokážete upiecť viac ako bublaninu. Skúste tieto tri šťavnaté dezerty

10.06.2022, 15:00
Recepty a tipy

Už opäť dozrievajú a sú krásne červené a šťavnaté. Báječne sa hodia aj do sladkých maškŕt, dajte si s nami.

Z čerešní dokážete upiecť viac ako len bublaninu. Vyberte si jeden z troch šťavnatých dezertov, ktoré zmiznú behom hodiny.

Crumble – zapekané ovocie

Suroviny na 8 porcií:

Na posýpku:

  • 200 g polohrubej múky
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 125 g masla

Plnka:

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 2 vajcia
  • 50 g hnedého cukru
  • 50 g nasekaných mandlí
  • 50 g polohrubej múky
  • 25 g masla
  • 500 g čerešní
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

1. Múku zmiešame s oboma druhmi cukru a s maslom, vypracujeme posýpku.

2. Tvaroh zmiešame s vajcami, cukrom, mandľami a múkou. Na dno zapekacej misy dáme plátky masla, rozotrieme tvarohovú plnku a na povrch rozložíme odkôstkované čerešne.

3. Povrch posypeme posýpkou a pečieme pri 200 °C asi 35 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť a pocukrujeme. Podávame teplé.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 20:57