Už opäť dozrievajú čerešne, takto ich spotrebujete do poslednej.Dreamstime
StoryEditor

Z čerešní dokážete upiecť viac ako bublaninu. Skúste tieto tri šťavnaté dezerty

10.06.2022, 15:00
Recepty a tipy

Už opäť dozrievajú a sú krásne červené a šťavnaté. Báječne sa hodia aj do sladkých maškŕt, dajte si s nami.

Taštičky s čerešňami

Suroviny na 12 porcií:

Plnka:

  • 50 ml višňového alebo čerešňového sirupu
  • 60 g krupicového cukru
  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 350 g čerešní
  • 500 g chladeného lístkového cesta
  • hladká múka na podsypanie pracovnej plochy
  • 1 vajce na potretie
  • hrubý krupicový cukor na posypanie

Postup:

1. Do hrnca nalejeme 250 ml vody, pridáme sirup, cukor a pudingový prášok. Za stáleho miešania privedieme k varu a povaríme 2 minúty. Ku koncu varu pridáme odkôstkované čerešne, odstavíme a necháme mierne vychladnúť.

2. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát silný 3 mm. Radielkom rozkrájame na obdĺžniky 14 x 14 cm, naplníme plnkou. Cesto prehneme cez seba a spojom položíme na plech vyložený papierom na pečenie.

3. Okraje cesta k sebe dobre pritlačíme a konce zakrojíme, povrch 3 x nakrojíme ostrým nožom, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme cukrom. Pečieme pri 200 °C asi 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť na kovovej mriežke.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 21:43