Tortilly môžete naplniť vždy inak a získajú celkom nový rozmer chutí.Dreamstime
StoryEditor

Pripravte si tortillové placky 3x inak. S hovädzím, kuracím, ale aj vo vegánskej verzii chutia skvele

09.06.2022, 15:00
Recepty a tipy

Ak vám práve chýba nápad, čo si dať na obed či večeru, máme pre vás skvelú inšpiráciu. Tortillové placky kúpite v každom supermarkete, a tak stačí prichystať plnku.

Šalát v tortillovej miske

Suroviny na 4 porcie:

Tortillové misky:

  • 4 kukuričné tortilly
  • rastlinný olej na potretie

Šalát:

  • 2 šaláty little gem
  • 2 zrelé avokáda
  • ½ červenej cibule
  • hrsť cherry paradajok
  • 150 g sterilizovanej kukurice
  • 1 konzerva červenej fazule

Dresing:

  • 60 ml olivového oleja
  • 3 lyžice nasekaného koriandra
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • šťava z 2 limetiek
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ lyžičky mletej rímskej rasce
  • mleté čierne korenie
  • soľ
image

Zeleninové tortilly

Dreamstime

Postup:

1 Tortilly zahrejeme na panvici nasucho tak, aby boli ohybné. Z oboch strán ich zľahka potrieme olejom a vložíme ich do tepelne odolných misiek. Vytvarujeme ich do požadovaného tvaru a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C pár minút dochrumkava.

2. Cibuľu očistíme a nakrájame na rezance. Šalát zbavíme hlúbikov a potom ho nakrájame nahrubo. Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku, dužinu vydlabeme lyžicou a nakrájame na kocky. Paradajky očistíme a nakrájame na štvrtinky.

3. Na dresing prešľaháme v miske všetky ingrediencie a podľa chuti osolíme a okoreníme. Väčšinu pripraveného dresingu dáme na listový šalát a premiešame.

4. Šalát rozdelíme do tortillových misiek a pokladieme naň kukuricu, odkvapkanú fazuľu, červenú cibuľu, avokádo a paradajky. Pokvapkáme zvyšným dresingom.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 20:53