Šalát v tortillovej miske
Suroviny na 4 porcie:
Tortillové misky:
- 4 kukuričné tortilly
- rastlinný olej na potretie
Šalát:
- 2 šaláty little gem
- 2 zrelé avokáda
- ½ červenej cibule
- hrsť cherry paradajok
- 150 g sterilizovanej kukurice
- 1 konzerva červenej fazule
Dresing:
- 60 ml olivového oleja
- 3 lyžice nasekaného koriandra
- 1 lyžica javorového sirupu
- šťava z 2 limetiek
- 1 strúčik cesnaku
- ½ lyžičky mletej rímskej rasce
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
1 Tortilly zahrejeme na panvici nasucho tak, aby boli ohybné. Z oboch strán ich zľahka potrieme olejom a vložíme ich do tepelne odolných misiek. Vytvarujeme ich do požadovaného tvaru a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C pár minút dochrumkava.
2. Cibuľu očistíme a nakrájame na rezance. Šalát zbavíme hlúbikov a potom ho nakrájame nahrubo. Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku, dužinu vydlabeme lyžicou a nakrájame na kocky. Paradajky očistíme a nakrájame na štvrtinky.
3. Na dresing prešľaháme v miske všetky ingrediencie a podľa chuti osolíme a okoreníme. Väčšinu pripraveného dresingu dáme na listový šalát a premiešame.
4. Šalát rozdelíme do tortillových misiek a pokladieme naň kukuricu, odkvapkanú fazuľu, červenú cibuľu, avokádo a paradajky. Pokvapkáme zvyšným dresingom.