Kuracia placka
Suroviny na 4 porcie:
Nakladaná cibuľa:
- 2 menšie červené cibule
- 1 lyžička krupicového cukru
- ½ lyžičky soli
- 3 guľôčky čierneho korenia
- 1 celý klinček
- šťava z 2 limetiek
Kuracia tortilla:
- 4 kuracie prsné rezne (asi po 150 g)
- šťava z 1 limety
- 1 lyžica slnečnicového oleja na opečenie
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- 4 pšeničné tortilly
- 200 g kyslej smotany na potretie
- 1 zelená paprika
- 1 mrkva
- 1 avokádo
- hrsť koriandra
Postup:
1. Na kolieska nakrájanú červenú cibuľu dáme do hrnca a zalejeme ju vriacou vodou. Po 1 minúte cibuľu scedíme, dáme ju do misky, pridáme cukor, soľ, korenie, klinček a zalejeme limetovou šťavou. Premiešame a necháme marinovať aspoň 60 minút.
2. Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a v miske ich premiešame s limetovou šťavou a olejom. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Necháme krátko odležať a potom mäso opečieme v panvici na troche oleja dozlatista.
3. Tortilly prehrejeme na grilovacej panvici. Na každú potom dáme trochu kyslej smotany, naplníme zmesou očistenej a nakrájanej zeleniny, vydlabanou dužinou z avokáda, opečeným kuraťom a nakladanou cibuľou. Doplníme koriandrom a ihneď podávame.