Potrebujeme:
plech s rozmerom cca 24cm x 21cm, papier na pečenie
Suroviny:
200g maslových sušienok, 100g masla, 500g roztierateľného tučného tvarohu, 200g kyslej smotany, 100g bielej čokolády, 1/2 konzervy broskýň v sladkom náleve, 250g čerstvých jahôd, 150ml vody, 3 lyžice bazového sirupu, 1 zlatý klas (40g)
Postup:
Maslové sušienky rozdrvíme a maslo roztopíme. Roztopené maslo premiešame spolu s podrvenými sušienkami, presypeme na plech vystlaný papierom a sušienky poriadne lyžicou zarovnáme. Pečieme v rúre približne 5 minút, ktorú si vyhrejeme na 175 stupňov. Tvaroh, smotanu a roztopenú bielu čokoládu spolu poriadne vymiešame, až kým nebude konzistencia pripomínať hladký krém. Tento krém natrieme na upečené sušienky. Jahody a broskyne nakrájame na plátky a na striedačku ich poukladáme na pripravený koláč. Vodu, bazový sirup a zlatý klas premiešame. Do hrnca najeleme 300ml kompótovej šťavy z broskýň, ktorú privedieme do bodu varu. Za stáleho miešania pridáme k šťave pripravený mix vody, bazového sirupu a zlatého klasu. Miešame poriadne, až kým to nezhustne. Ihneď zmes vylejeme na koláč a necháme tuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny.
Servírovanie:
Podávame vychladený, chutný koláč, ktorý osvieži každého v tomto horúcom počasí!