Potrebujeme:
mixér, sitko
Suroviny:
250g zemiakov, soľ, 300g mrkvy, 400g polohrubej múky, 2 lyžičky kurkumy, 1 vajce, 3 lyžice olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku, čerstvá bazalka, 200ml smotany na šľahanie, parmezán
Postup:
Umyté zemiaky varíme v šupke asi 20 minút, až kým nezmäknú. V druhom hrnci si zatiaľ varíme očistené mrkvy. Vychladnuté a ošúpané zemiaky spolu s mrkvou mixujeme až kým nám nevznikne hladká kaša. Zmes spojíme s preostiatou polohrubou múkou, lyžičkou kurkumy, soľou a vajíčkom. Vypracujeme si z toho cesto, ktoré na pomúčnenej doske vyvaľkáme prstami, vzniknú nám dlhé šúľance s hrúbkou cca 1,5 cm. Potom ich nakrájame na malé štvorce a dôkladne ich pomúčime, aby sa nám nelepili. Cestoviny následne vložíme do vriacej osolenej vody a varíme približne 7 minút. Hotové gnocchi scedíme. Na panvici necháme rozohriať olivový olej a opečieme na ňom nasekaný cesnak. Posypeme ho lyžičkou kurkumy a pridáme gnocchi. Opekáme ich za stáleho miešania, pridáme hrsť nasekanej bazalky a podlejeme smotanou.
Servírovanie:
Mrkvové gnocchi servírujeme posypané strúhaným parmezánom a s lístkami bazalky.