Pokračujeme hlavným jedlom!
Zapečené tekvicové gnocchi
Potrebujeme:
Cca 400 ml tekvicového pyré
1 žĺtko
300 – 450g hladkej múky
Cherry paradajky
Paradajkové pyré
Šľahačková smotana (40%)
Eidam 40%
Mozzarella
Čajová lyžička kryštálového cukru
Soľ
Bazalka
Postup:
Tekvicové pyré si buď kúpime alebo vyrobíme. Zbavíme ho vody a to tak, že ho vložíme do sitka s mini dieročkami a necháme odkvapkať aspoň hodinku, dve. Tekvicového pyré ochutíme štipkou soli, štipkou čierneho korenia, žĺtkom a múkou. Najprv pridáme 300g múky a premiesime, podľa lepivosti cesta pridávame vždy po lyžici múky až pokiaľ sa nám nevytvorí cesto, ktoré sa nelepí na prsty a vieme s ním pracovať. Toto cesto však nikdy nebude mať konzistenciu ako zemiakové, takže jemne lepiť sem tam bude. Cesto prikryjeme fóliou, najprv ho ale pomúčime nech sa neprilepí a necháme odpočívať 30 minút. Následne cesto krájame na gnocchi. Varíme v osolenej vode a 30 sekúnd potom ako vyplávajú na povrch vylovíme. Medzičasom si vykúzlime omáčku. Nakrájané mini paradajky (asi tak cca 6 -7 kúskov) vložíme do kastrólika, prilejeme asi 1,5dcl paradajkového pyré a lyžičku cukru. Ak ľúbite kyslejšiu verziu paradajkovej omáčky, tak na cukor kašlite. Prihodíme bazalku, nech sa nám chute pekne prepoja. Následne prilejeme asi 1dcl smotany na šľahanie (vyrovnajte si teploty aby sa nezrazila, zmiešajte pár lyžičiek teplej paradajkovej omáčky a šľahačky mimo a až potom prilejte) a povaríme. Môžete ešte prihodili aj hrsť nastrúhaného eidamu, ktorý sa tam pekne roztopí. Odstavíme z ohňa, do omáčky pridáme naše gnocchi a premiešame. Nalejeme do zapekacích misiek. Na vrch dáme pár plátkov mozarelly a dáme zapiecť do rúry pod gril na 200 stupňov. Ja zapekám desať minút, alebo až pokiaľ sa syr neroztopí a nechytí jemne žltú farbu.