shutterstock.com
StoryEditor

Recept na fantastickú a rýchlu večeru. Pečené zemiaky s KOPOU syra

20.01.2021, 15:00
Recepty a tipy
Toto jedlo má pracovný názov "zemiaková hmota" a nám neskutočne chutí! Bude vám stačiť zopár ingrediencií a o chutnú a originálnu večeru máte postarané. A bude chutiť všetkým!

Na zemiakovú pochúťku budeme potrebovať (2 porcie):

600 g zemiakov
2 papriky (žlté alebo červené)
1 veľkú cibuľu
100 g nastrúhaného eidamu alebo goudy
korenie: soľ, oregano, provensálske korenie, horčicové semienka, grilovacie korenie  
olivový olej
majonézu

ilustračná fotografia

POSTUP:

Pripravíme si plech a rúru predhrejeme na 200° C. Očistíme si zemiaky, papriku a cibuľu. Zemiaky nakrájame na asi 0,5 cm hrubé krúžky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme cibuľou a paprikou, ktoré si nakrájame na pásiky. Všetko, čo máme na plechu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pridáme potrebné koreniny. Pečieme cca 30 minút a počas pečenia masu nezabúdame premiešavať. Keď sú zemiaky upečené a chrumkavé, vyberieme masu z rúry a ešte teplú ju premiestnime do veľkej misy. Do horúcej masy pridáme nastrúhaný syr a majonézu.

Dobrú chuť!

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. november 2024 01:04