
Na zemiakovú pochúťku budeme potrebovať (2 porcie):
600 g zemiakov
2 papriky (žlté alebo červené)
1 veľkú cibuľu
100 g nastrúhaného eidamu alebo goudy
korenie: soľ, oregano, provensálske korenie, horčicové semienka, grilovacie korenie
olivový olej
majonézu
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
ilustračná fotografia
POSTUP:
Pripravíme si plech a rúru predhrejeme na 200° C. Očistíme si zemiaky, papriku a cibuľu. Zemiaky nakrájame na asi 0,5 cm hrubé krúžky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme cibuľou a paprikou, ktoré si nakrájame na pásiky. Všetko, čo máme na plechu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pridáme potrebné koreniny. Pečieme cca 30 minút a počas pečenia masu nezabúdame premiešavať. Keď sú zemiaky upečené a chrumkavé, vyberieme masu z rúry a ešte teplú ju premiestnime do veľkej misy. Do horúcej masy pridáme nastrúhaný syr a majonézu.
Dobrú chuť!