
Začíname s predjedlom!
Tekvicové bruschetty s figami
Potrebujeme
1 malá tekvica Hokkaido
4 figy
vetvičky tymiánu
olivový olej
hrubozrnná soľ
Bruschetty
chlebík
100g kozí syr alebo iný obľúbený mäkký syr
4 ČL medu
tekvicový olej
tekvicové semiačka
Postup:
Hokkaido si ošúpte a nakrájajte. Poukladajte hokkaido na plech s papierom na pečenie. Pomedzi to rozhádžte figu, ktorú si pred tým nakrájajte na štvrťky, polejte olejom, posypte soľou a ešte ozdobte toto farebné veľdielo vetvičkami tymiánu. Vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte cca 30 minút, až pokým nebude tekvica mäkká. Keď už máte tekvicu s figami mäkkú, tak si mäkký kozí syr zmiešajte so štyrmi lyžičkami medu. Navrstvite na opečené chlebíky. Na to nahádžte rukolu alebo polníček a na vrch nahádžte teplé tekvice s figami.. Polejte olejom a posypte semiačkami. Dobrú chuť.