archív Stvory z kuchyne
StoryEditor

Špeciálne menu pre zamilovaných. Pripravte sa na valentínsky večer plný romantiky!

02.02.2021, 13:30
Recepty a tipy
Známa foodblogerka, ktorá pôsobí pod pseudonymom Stvory z kuchyne si pre vás pripravila inšpiráciu k celovečernému menu, ktoré určite poteší vašu polovičku. Môžete sa tešiť na chrumkavé predjedlo, lahodné cestoviny, ale aj na sladký dezert.

Začíname s predjedlom!

Tekvicové bruschetty s figami

Potrebujeme
1 malá tekvica Hokkaido
4 figy
vetvičky tymiánu
olivový olej
hrubozrnná soľ
Bruschetty
chlebík
100g kozí syr alebo iný obľúbený mäkký syr
4 ČL medu
tekvicový olej
tekvicové semiačka

Postup:

Hokkaido si ošúpte a nakrájajte. Poukladajte hokkaido na plech s papierom na pečenie. Pomedzi to rozhádžte figu, ktorú si pred tým nakrájajte na štvrťky, polejte olejom, posypte soľou a ešte ozdobte toto farebné veľdielo vetvičkami tymiánu. Vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte cca 30 minút, až pokým nebude tekvica mäkká. Keď už máte tekvicu s figami mäkkú, tak si mäkký kozí syr zmiešajte so štyrmi lyžičkami medu. Navrstvite na opečené chlebíky. Na to nahádžte rukolu alebo polníček a na vrch nahádžte teplé tekvice s figami.. Polejte olejom a posypte semiačkami. Dobrú chuť.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. december 2024 09:45