shutterstock
StoryEditor

Na vianočnom punči si nemusíte pochutiť len na trhoch. Pripravte si ho už aj doma

14.12.2019, 13:00
Recepty a tipy
Kedy inokedy si dopriať lahodný punč ako v zime? Mrazivé zimné večery, za oknami sneh, deka, veľa sviečok a hrnček s dobrotou, ktorú si zamilujete. Ako pripraviť vianočný punč? Vyskúšajte náš osvedčený recept.

Potrebujeme:

1 l červeného vína;

0,3 l vody;

0,7 dcl rumu (môžeme pridať, ak máme radšej silnejší punč);

0,2 l pomarančovej šťavy;

75 g trstinového cukru (doslaďte podľa chuti);

2 celé škorice;

1 hviezdička badiánu.

Na dochutenie:

Sušené ovocie- skvelo vo vianočnom punči chutí sušený pomaranč, jablká, citróny, brusnice a hrozienka.

Orechy- nebojte sa do pohára hodiť pár obľúbených orieškov. Dodajú punču nezameniteľnú chuť.

Postup:

Je to jednoduché. Všetky ingrediencie dajte do hrnca a počkajte, kým sa začnú variť. Dochuťte ho podľa seba, do pohára pred rozlievaním dajte sušené ovocie a orechy. Hrnček môžete dozdobiť plátkom pomaranča alebo celou škoricou. Fantázií sa medze nekladú.

Na zdravie!

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 17:34