Ilustračné foto.unsplash.com
StoryEditor

Cítite tlak a nervozitu? Zvládnite predvianočný čas v pohode a bez stresu

18.12.2017, 10:51
Životný štýl
Počet slávnostných úloh sa pred Vianocami zvyšuje a náš nervový systém je napadnutý. Nenechajte sa nervozitou obrať o toto obdobie. Pozrite sa, čo môžete urobiť, aby ste si udržali príjemnú vianočnú atmosféru.

Škoricový olej

Škorica je výborná na produkciu hormónov šťastia. Jej magická vôňa počas niekoľkých minút upokojí. Doprajte si pár kvapiek škorice, čerstvého pomaranča v ohriatej vode a nechajte ju odparovať sa v miestnosti. Buďte opatrné, ak trpíte alergiou alebo astmou. Rovnako, ak máte v miestnosti bábätko.

Ilustračné foto. Ilustračné foto. unsplash.com

Ošetrujte si nohy

Posledné dni pred Vianocami sú hektické. Bežíme od jedného obchodu k druhému. Vyzdobujeme vianočný stromček, pečieme sladké zákusky a pečivo. Preto, ak si nájdete chvíľku času, sadnite si a doprajte si relax nôh. Použite chladivý gél alebo kúpeľ s bylinkami. Ilustračné foto. Ilustračné foto. unsplash.com

Meditujte so sviečkami

Ak skutočne nemáte čas na oddych, pomôžem vám aj sviečka. Sadnite si dva alebo tri metre od horiacej sviečky. Zatvorte nachvíľku oči a oddychujte. Ilustračné foto. Ilustračné foto. unsplash.com

Choďte do prírody

Slnečné lúče sú veľmi príjemné. Síce nás nezohrievajú ale dodávajú nášmu telu energiu. Predvianočná prechádzka utlmí vašu nervozitu. Výlet môže byť ešte krajší, ak je krajina pokrytá bielym snehom.  Ilustračné foto. Ilustračné foto. unsplash.com

Babská jazda

S kamarátkami si môžete naplánovať pečenie koláčov. Každá prinesie prísady, pripravíte si punč a môžete sa pustiť do veselého trávenia spoločného času. Ilustračné foto. Ilustračné foto. unsplash.com

Pridajte horčík

Ak ste nervózne, jedzte potraviny bohaté na horčík. Tento „antistresový“ minerál nám pomáha uvoľniť sa. Veľa horčíka sa nachádza v celozrnnom chlebe, ryži, orechoch alebo sušenom ovocí. Farmaceutické firmy tiež ponúkajú tabletky, ktoré nám môžu nahradiť chýbajúci horčík.

Ilustračné foto. Ilustračné foto. unsplash.com

Nakreslite si baliaci papier

Nemusíte minúť peniaze na rôzne darčekové tašky. Ak máte v rodine malé deti, tak si s nimi naplánujte kreatívne popoludnie. Pripravte si recyklované papierové kotúče, kreatívne pomôcky a pre vašu rodinu vytvoríte jedinečné baliace papiere.

Ilustračná foto. Ilustračná foto. unsplash.com

Použite teóriu relativity

Manažéri stresu odporúčajú, aby sme použili nasledujúci trik na lepšie prekonanie problémov. Klasifikujte každú nepríjemnosť na desaťbodovej škále. Skúsenosti ukázali, že väčšina problémov nie je klasifikovaná horšie ako 4-5 bodmi. To je dôvod, prečo nestojí za to, aby sme si ublížili. 

Ilustračné foto. Ilustračné foto. unsplash.com

Usmievajte sa

Úsmev nie je len pekná vec ale má aj pozitívny vplyv na našu náladu. Vedci zistili, že optimistické napodobeniny priamo ovplyvňujú náš mozog. Tak smelo do toho a užívajte si najkrajšie obdobie v roku.

Ilustračné foto. Ilustračné foto. unsplash.com

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 15:19