
POTREBUJEME
zapekaciu misu, mixér na šľahanie, sitko, panvicu s nelepivým povrchom
SUROVINY
15 sliviek, 1 citrón, štipka mletej škorice, 80g medu, 50ml červeného vína, 2 vajcia, 30g kryštálového cukru, štipka soli, 80ml mlieka, 60g hladkej múky, 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva, 50ml slnečnicového oleja, 100g gréckeho jogurtu, 50g vlašských orechov, 50g práškového cukru
POSTUP
Slivky si umyjeme, rozpolíme, zbavíme ich kôstky a reznou stranou ich naukladáme do zapekacej misy. Na vrch poukladáme plátky citróna, posypeme štipkou škorice, zalejeme medom a vínom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňoch, približne 15 minút.
V jednej miske vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru do hustej svetlej peny. V ďalšej miske vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom a štipkou soli do tuha. Primiešame mlieko a preosiatu múku s práškom do pečiva.
Vaječné zmesi si opatrne zmiešame, aby nestratili na objeme. Omeletu opekáme na miernom ohni na panvici s olejom. Čerstvo pripravenú omeletu naplníme jogurtom a pečenými slivkami, dozdobíme sekanými orechami a cukrom. Dobrú chuť!