unsplash.com
StoryEditor

Spojenie týchto chutí vás ohromí: Pripravte si kukuricovú polievku s batátmi

24.09.2021, 10:00
Recepty a tipy
Nevšedná, ale lahodná. Vyskúšajte polievku s kukuricou a batátmi.

POTREBUJEME

ponorný mixér

SUROVINY

3 čerstvé kukurice, 4 lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 1 lyžička kurkumy, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru, 1 batát, 1 lyžička soli, čierne korenie, čerstvá petržlenová vňať, 400g bieleho jogurtu, štipľavá paprička

POSTUP

Umyté kukurice oberieme a orezané klasy si odložíme na neskôr. Vo väčšom hrnci na oleji opečieme nasekanú cibuľu, pridáme kukuričné zrná a za občasného miešania pokračujeme v opekaní zopár minút. Následne odoberieme pár lyžíc kukurice pre záverečné zdobenie polievky. 

Do hrnca pridáme lyžičku kurkumy, nasekaný cesnak, strúhaný zázvor a na slabšom plameni premiešame. Necháme trošku opiecť a zalejeme vriacou vodou. 

Pridáme očistený a nakrájaný batát, zrezané klasy kukurice a pod pokrievkou varíme približne 20 minút. Po dovarení kukuričné klasy odstránime, polievku ochutíme soľou a korením. 

Rozmixujeme ju do hladka a nakoniec vmiešame petržlenovú vňať pokrájanú na drobno. Servírujeme s odloženou kukuricou na dozdobenie a pridáme dávku bieleho jogurtu. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 12:25