POTREBUJEME
ponorný mixér
SUROVINY
3 čerstvé kukurice, 4 lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 1 lyžička kurkumy, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru, 1 batát, 1 lyžička soli, čierne korenie, čerstvá petržlenová vňať, 400g bieleho jogurtu, štipľavá paprička
POSTUP
Umyté kukurice oberieme a orezané klasy si odložíme na neskôr. Vo väčšom hrnci na oleji opečieme nasekanú cibuľu, pridáme kukuričné zrná a za občasného miešania pokračujeme v opekaní zopár minút. Následne odoberieme pár lyžíc kukurice pre záverečné zdobenie polievky.
Do hrnca pridáme lyžičku kurkumy, nasekaný cesnak, strúhaný zázvor a na slabšom plameni premiešame. Necháme trošku opiecť a zalejeme vriacou vodou.
Pridáme očistený a nakrájaný batát, zrezané klasy kukurice a pod pokrievkou varíme približne 20 minút. Po dovarení kukuričné klasy odstránime, polievku ochutíme soľou a korením.
Rozmixujeme ju do hladka a nakoniec vmiešame petržlenovú vňať pokrájanú na drobno. Servírujeme s odloženou kukuricou na dozdobenie a pridáme dávku bieleho jogurtu.