POTREBUJEME
veľký kastról
SUROVINY
500g králičích pliec s kosťou, 1 zväzok petržlenu, 1 zväzok mrkvy, 4 stonky stonkového zeleru, 1 pór, 5 strúčikov cesnaku, 4 bobkové listky, morská soľ, čerstvý tymián, nové korenie, celé čierne korenie, olivový olej, čierne korenie, 100g cestovín do polievky
POSTUP
Do veľkého hrnca so studenou vodou vložíme králičie plecia a privedieme do varu. Postupne začneme pridávať zeleninu (polovicu zväzku petržlenu, polovicu zväzku mrkvy, dve stonky zeleru a zelené časti póru), ochutíme troma celými strukmi cesnaku, bobkovými listami, soľou, tymiánom, novým a celým čiernym korením. Vývar necháme variť približne 3 hodiny, až kým nebude mäso mäkké.
Asi 30 minút pred dokončením si zvyšnú očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Opečieme ju na panvicu s olejom, osolíme a okoreníme. Po pár minutách pridáme dve stonky zeleru, bielu časť póru a nasekané dva strúčiky cesnaku. Premiešame, ochutíme tymiánom a restujeme do mäkka.
Cestoviny klasicky uvaríme a mäso oberieme od kosti. Môžeme servírovať!