unsplash.com
StoryEditor

Omrzela vás už klasická slepačia polievka? Vyskúšajte si pripraviť vývar z králika

25.09.2021, 07:00
Recepty a tipy
Vyskúšajte si pripraviť vývar aj z niečoho iného, ako zo sliepky. Tento z králika vám jednoznačne zachutí!

POTREBUJEME

veľký kastról

SUROVINY

500g králičích pliec s kosťou, 1 zväzok petržlenu, 1 zväzok mrkvy, 4 stonky stonkového zeleru, 1 pór, 5 strúčikov cesnaku, 4 bobkové listky, morská soľ, čerstvý tymián, nové korenie, celé čierne korenie, olivový olej, čierne korenie, 100g cestovín do polievky

POSTUP

Do veľkého hrnca so studenou vodou vložíme králičie plecia a privedieme do varu. Postupne začneme pridávať zeleninu (polovicu zväzku petržlenu, polovicu zväzku mrkvy, dve stonky zeleru a zelené časti póru), ochutíme troma celými strukmi cesnaku, bobkovými listami, soľou, tymiánom, novým a celým čiernym korením. Vývar necháme variť približne 3 hodiny, až kým nebude mäso mäkké. 

Asi 30 minút pred dokončením si zvyšnú očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na drobno. Opečieme ju na panvicu s olejom, osolíme a okoreníme. Po pár minutách pridáme dve stonky zeleru, bielu časť póru a nasekané dva strúčiky cesnaku. Premiešame, ochutíme tymiánom a restujeme do mäkka. 

Cestoviny klasicky uvaríme a mäso oberieme od kosti. Môžeme servírovať!

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. november 2024 01:34