Ktoré módne kúsky budú kraľovať tejto jari?Pexels/Andrea Piacquadio
StoryEditor

Módny návrat starých známych: Jar opäť ovládnu ľadvinky, saká s vypchávkami a overaly

23.03.2022, 06:00
Krása a móda
Nielen jari, ale aj celému roku 2022 bude vládnuť predovšetkým farebnosť, vzdušný oversized štýl a vysoké platformy. Pre každú milovníčku módy je prechod z jednej sezóny do druhej azda tým najobľúbenejším obdobím, pretože môžeme oživiť oblečenie, ktoré sme tak dlho odkladali. S ktorým kúskami môžete rátať pri zostavovaní vašich outfitov?

Od ligotavých modelov cez výrazné doplnky, klasické biele tenisky až po skladané sukne. To je len niekoľko prvkov, ktoré dostanú túto jar značný priestor.

„Fanny packs“ alebo staré známe ľadvinky

Tieto chutné doplnky nie sú na príťaž a zároveň sa do nich zmestí všetko, čo potrebujete. Odporúčame vám pri nich staviť na farebnosť. K jarným farbám budú patriť jemné tóny inšpirované prírodou, ako napríklad pieskovo-béžová, ale i hravé odtiene v podobe oranžovej, svetlomodrej, pastelovej žltej a žiarivo zelenej. Ľadvinky sú retro návratom do deväťdesiatych rokov.

Overaly stále v kurze

Overaly sú jedným z kúskov, ktoré sa neustále pohybujú na hranici „out“ a „in“, no aktuálne ich môžete nosiť bez obáv. Ak hľadáte niečo pohodlné či neformálne, overal je pre vás ideálnou voľbou. Čo sa týka farieb pokojne zvoľte neutrálnu olivovú alebo bielu. Rozkošný vzhľad dosiahnete v kombinácii s prúžkovaným tričkom a teniskami.

Odvážne saká a obleky

Hoci dámske kostýmy nie sú žiadnou novinkou, túto jar sa presadia vďaka jasným a odvážnym farbám. Dominovať bude fialová v odtieňoch fuschie a Very Peri, zelená či kobaltová modrá. Najlepšie na tom je, že oblek môžete „rozložiť“ na jednotlivé časti a vytvoriť viaceré elegantné outfity. Sakám dominujú plecia zvýraznené vypchávkami, o ktorých sme si už mysleli, že sa na scénu nikdy nevrátia.

Skladané sukne

Ak je nejaký trend, ktorý si túto sezónu určite nenechajte ujsť, tak je to skladaná alebo plisovaná sukňa. Takisto patrí k vracajúcim sa kúskom, ktoré oživia celý outfit. Skladaná sukňa vyzerá módne s volánovou blúzkou, košeľou a pleteným topom, bez ohľadu na to, či ide o sveter alebo kardigán. Naším tipom na jarný outfit je sveter s krátkym rukávom, ktorý môžete zastrčiť do midi plisovanej sukne, doplnenej o lodičky, veľké slnečné okuliare a koženú kabelku s retiazkou.

Trblietavý lesk

Čím viac lesku, tým lepšie - späť sú tak i flitre a iné trblietavé látky v štýle disco. Neutrálne tóny získajú správny šmrnc so všetkým, čo sa blyští. Nehovoríme pritom len o zlatých flitrovaných šatách, ktoré si obliekate iba na Silvestra, ale súčasná móda nás nabáda stať sa odvážnejšími. Na mysli máme saká s flitrami a ligotavé sieťované šaty či overaly, ktoré vynosíte aj vo všedný deň, napríklad do práce.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 12:00