Počuli ste už o ”Botticelliho vlnách?”Pexels/Tim Mossholder
StoryEditor

O pozornosť sa hlásia romantické kučery. Najhorúcejším trendom sú Botticelliho vlny

22.03.2022, 08:00
Krása a móda
Niektoré z nás sa s prirodzenými vlnami alebo kučerami už narodili, iné ich docielia iba pomocou rôznych stylingových pomôcok či techník. Ako získať jemné plážové vlny nám poradia tí najkompetentnejší.

Hoci sú aj naďalej v kurze krátke strihy ako napríklad bob, lob a pixie, do centra pozornosti sa opäť vkrádajú aj objemné vlny. Nežný vlniaci sa účes a nenápadný mejkap sú dokonalou kombináciou pre prirodzený a romantický look. Vrátane spôsobov na ich vykúzlenie vám predstavíme aj nový druh – Botticelliho vlny.

Vlasový stylista Tom Smith počas týždňa módy zdôraznil návrat dlhých vĺn, ktoré nazval Botticelliho vlny alebo dlhé, neštruktúrované a nadýchané kučery. Pomenované sú po renesančnom maliarovi Sandrovi Botticellim, a to práve preto, lebo sa objavili v umelcových viacerých dielach. Ide o skutočne vzdušný účes s nadýchanými okrajmi a objemným tvarom, ktorý považuje za jeden z najhorúcejších štýlov tejto jari.

Ak ste požehnané nadýchanou textúrou vlasov, veľa práce vám nezaberú. V opačnom prípade vyskúšajte trochu neškodeného experimentovania. Podľa Smitha ich dosiahneme vtedy, keď si vlasy zapletieme do dvoch až štyroch vrkočov cez stred hlavy, prípadne po jej bokoch, a necháme ich takto po celú noc alebo jednoducho nahrievame fénom, kým sa vlny neupravia. Vynechať by sme nemali vlasové púdre a spreje na textúrovanie, ktoré sú najlepšími priateľmi nadýchaných tvarov.

O návod na získanie klasicky krásnych, romantických vĺn sa podelil i Severin Hubert, špičkový kaderník s 30-ročnou praxou.

  • Po umytí vlasov použite malé množstvo kondicionéru, a to kvôli tomu, aby lepšie držali. Nezabudnite na penové tužidlo a naneste ho do vlhkých vlasov až ku korienkom. Vlasy vysušte približne na 80%.
  • Ak chcete vytvoriť základ pre tento štýl, najprv zväčšite objem vašich vlasov pomocou okrúhlej kefy a fénu.
  • Zvoľte kulmu na vlny strednej veľkosti, vlasy si predeľte na menšie časti a postupne ich obtáčajte, vydržte niekoľko sekúnd. Hotové vlny nezabudnite zaistiť sponkou. Pokračujte v sponkovaní a následne doprajte vlasom pár minút na ochladenie.
  • Vyberte sponky a nechajte kučery klesnúť. Zakloňte hlavu mierne dozadu a rozdeľte pramene prstami.
  • Vlny jemne prečešte a upravte do požadovaného tvaru. Nastriekajte iba jemnú vrstvu laku na vlasy.
  • Pre dosiahnutie dlhotrvajúcich odleskov účes zakončite sprejom na lesk vlasov

Klasické Botticelliho vlny

Zapletené a vyčesané

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 04:31