Staronový vlasový trend je späť.Unsplash/ Derick Daily
StoryEditor

Bixie účes je viac IN než kedykoľvek predtým: Ako nosiť strih vyhľadávaný aj medzi celebritami?

12.03.2022, 06:00
Celebrity
Vlasový trend spája noblesný elegantný vzhľad s nenúteným štýlom. Nie je tak uhladený ako bob a dlhší než kratučký „pixie cut“. Ich spojením vznikol účes bixie, ktorý osvieži vzhľad a vyzerá dobre v každom veku.

Strih môžeme opísať ako hybrid medzi bobom, pixie a mulletom. Ak milujete radikálne vlasové zmeny a máte odvahu na niečo nové, choďte jednoznačne do tohto strihu. Bixie ponúka rôzne variácie, z ktorých si môžete vybrať.

Nadčasový vzhľad

Aj keď ide o horúci trend roka 2022, začiatky siahajú do 50-tych rokov minulého storočia. Krátky účes medzi dlhými lesklými vlnami nepochybne vynikal. Striebornému plátnu vtedy kraľovala Audrey Hepburn a aj vďaka svojmu mladíckemu pixie účesu, si získala obdivovateľov po celom svete.

Retro horúčka

Berte si príklad z bezstarostnej doby na prelome 80-tych a 90-tych rokov. Naondulované ofinky boli postupne na ústupe a do módy prišiel hudobný štýl grunge. V tom čase si dala vlasy skrátiť popová kráľovná Madonna, súčasnejší bixie strih predviedla herečka Florence Pugh.

Optický trik

Dlhší variant bixie sa hodí, ak je vaša tvár prirodzene okrúhla. Vďaka účesu si ju dokážete predĺžiť. Nie len okrúhlym tváričkám však tento strih pristane, dlhšie pramene pozdĺž tváre sa hodia aj britskej modelke a návrhárke Alexe Chung.

Tvár v hlavnej úlohe

Krátky zostrih nemusí byť vždy stredobodom pozornosti. Dokáže sa stiahnuť do úzadia a dať priestor vašim črtám. Ak chcete upriamiť pozornosť na oči alebo lícne kosti, berte si príklad z Emilie Clark. Hviezda seriálu Hra o tróny bixie účesom vyzdvihla svoje črty.

Rocková hviezda

Speváčka Miley Cyrus si dopriala bixie v staronovom šate. Ofina plus dlhšie vlasy po bokoch a vzadu sa rovnajú odviazanejšiemu vzhľadu. Či už ide o párty alebo chcete oslniť počas bežného dňa, takýto účes sa veľmi ľahko upravuje.

Univerzálny strih

Najčastejšie sa bixie upravuje tak, aby vám ostala dlhšia ofina, ktorú si poľahky upravíte doma. Plusom je aj kratšia doba umývania či sušenia vlasov. Športovejšie prevedenie svojej koruny krásy ukázala americká herečka Kate Mara.

Prečo ostať len pri jednej farbe?

Extravagancie sa rozhodne nebojí speváčka Rihanna, z ktorej sa medzičasom stala úspešná podnikateľka. Svoju umeleckú víziu pretavila aj do vlasov a rovnako tak môžete urobiť vy. Účes je okrem krátkych prameňov oživený výrazným melírom. Prejavte svoju individualitu práve prostredníctvom nápadných farieb.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 20:14