Stretnutie seriálovej Camilly a ozajstnej vojvodkyne z Cornwallu sa nieslo v príjemnom duchu.
StoryEditor

Camilla stretla svoje druhé ja: Vojvodkyňa z Cornwallu si dala čaj s herečkou Emerald Fennell, ktorá ju stvárnila v seriáli Koruna

17.03.2022, 10:00
Kráľovská rodina
Meno herečky Emerald Fennell vám nemusí byť známe, no keď sa povie Camilla Parker Bowles, zrejme ju viete zaradiť do kráľovskej rodiny vedľa princa Charlesa. Vojvodkyňa z Cornwallu si predstaviteľku seba samej v seriáli Koruna pozvala na čaj.

Na čaji v Clarence House, rezidencii Camilly a Charlesa, sa stretlo 90 žien rôznych vekových kategórií. Vojvodkyňa je totiž patrónkou organizácie Women of the World (WOW) a jej cieľom bolo vyzdvihnúť výnimočné ženy a zároveň ich vyzvať k tomu, aby sa stali tvorcami zmien. Dodala, že všetky ženy sa musia podeliť o svoje príbehy, pretože „majú silu podnietiť nás k akcii“. Privítala napríklad niekoľko sudkýň, ktoré pôsobili V Afganistane predtým, než v krajine prevzal moc Taliban. Rezidenciu tiež navštívila Inna Prystaiko, manželka ukrajinského veľvyslanca Vadyma Prystaika. Hovorila o hrôzach a výzvach, ktorým v súčasnosti musia čeliť ženy na Ukrajine.

Najväčšiu pozornosť však vyvolalo Camillino stretnutie so svojim druhým ja. Vojvodkyňa sa v príhovore poďakovala svojmu prevažne ženskému publiku a odkázala v ňom aj na svoju „dvojníčku“. „Je upokojujúce vedieť, že ak by som z nejakých dôvodov nemohla vykonávať povinnosti, moje fiktívne alter ego je tu, aby prevzalo moje miesto – takže, Emerald, buďte pripravená!“

Hoci kolovalo viacero diskusií o tom, čo si kráľovská rodina myslí o televíznom seriáli Koruna, Camilla pôsobila skutočne nadšene. Stretnutie si pochvaľovala aj samotná herečka, ktorá vojvodkyňu stvárnila v dvoch sériách seriálu. Opísala ho ako absolútne príjemné a vojvodkyňu označila za pôsobivú osobu, zvládajúcu neutíchajúcu pozornosť s gráciou a humorom. Aj keď bola spočiatku Emerald ozaj nervózna, jej obavy sa rozplynuli.

Keď sa novinári Emerald pýtali na detaily rozhovoru s Camillou, veľa prezradiť nechcela a namiesto toho trefne odpovedala: „Budem iba veľmi diskrétna, pretože ak som sa niečo naučila, tak to bude určite to, že uvoľnené pery potápajú lode,“ pousmiala sa.

Vojvodkyňa dokonca priznala, že predchádzajúce sezóny drámy z kráľovskeho prostredia sledovala, nakoľko bola zvedavá na svoje zobrazenie v štvrtej sezóne, ktorá vyšla v roku 2020. Seriálovú Camillu toto zistenie príjemne šokovalo, avšak priznala aj istú nervozitu prameniacu z predstavy, že skutočná vojvodkyňa jej vystúpenie pozorne sledovala.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 04:21