Herečka Mila Kunis, ktorá je pôvodom z Ukrajiny, sa rozhodla pomôcť ľuďom zasiahnutým vojnou.Instagram/aplusk
StoryEditor

Mila Kunis organizuje pre rodnú Ukrajinu finančnú zbierku: Samotná herečka darovala 3 milióny dolárov

10.03.2022, 06:00
Celebrity
Situácia na Ukrajine nie je známej herečke vôbec ľahostajná. Mila Kunis, ktorá sa v krajine zmietanej vojnou narodila, sa spolu s manželom Ashton Kutcher rozhodla podporiť svoj ľud aj finančne.

Hollywoodska dvojica spustila online finančnú zbierku s cieľom pomôcť ukrajinským utečencom. Sama Mila s Ashtonom darovali 3 milióny dolárov, ale ich ciele sú ďaleko vyššie. Pár plánuje vyzbierať celkovo 30 miliónov. Mila Kunis, ktorá sa narodila v Černoviciach na Ukrajine, odsúdila ruskú inváziu prostredníctvom videa na instgrame. Uverejnila ho nielen s cieľom informovať verejnosť o založení finančnej zbierky, ale aj preto, aby vyjadrila svoju plnú podporu.

 „Na tomto svete nie je miesto pre takýto druh nespravodlivého útoku na ľudstvo,“ povedala herečka.

Zbierka vznikla týždeň po začatí vojny na americkej platforme GoFundMe. Dnes má na konte už viac ako 18 miliónov dolárov a všetky tieto peniaze pôjdu organizáciám, ktoré sú aktívne v teréne a poskytujú pomoc tým najslabším. Jedna z nich organizuje dodávky humanitárnej pomoci do utečeneckých lokalít v Poľsku, Rumunsku, Maďarsku, na Slovensku a v Moldavsku, zatiaľ čo ďalšia poskytuje bezplatné krátkodobé ubytovanie utečencom z Ukrajiny.

Mila vo videu tiež uviedla, že aj keď sa vždy považovala za Američanku a miluje všetko, čo pre ňu táto krajina urobila, nikdy predtým nebola viac hrdá na to, že je pôvodom Ukrajinka. Ashton zasa doplnil, že nikdy nebol viac hrdý na fakt, že je s Ukrajinkou ženatý. 

Manželia myslia aj na potreby ľudí, ktorí boli nútení nedobrovoľne odísť a je nutné zabezpečiť im dočasné bývanie či zásoby potravín. „Hoci sme svedkami statočnosti ľudí v ich rodnej krajine, vnímame takisto tých, ktorí sa rozhodli pre bezpečnosť,“ vyjadril sa.

Práve z tohto dôvodu sa rozhodli začať so zbierkou, a zároveň tak vyzvať všetkých, ktorí môžu, aby sa pridali a zabezpečili viac než potrebnú humanitárnu pomoc. Podľa slov Mily, aj keď je ukrajinský ľud silný a statočný, to neznamená, že si vystačia bez podpory. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 06:54