Vojvodkyňa z Cambridge si zahrala rugby profesionálnymi športovcami.Instagram
StoryEditor

Elegantná a krásna aj v teplákoch. Kate Middleton si zahrala po boku profesionálov v rugby

08.02.2022, 08:00
Kráľovská rodina
Nielen princ Andrew sa musel zbaviť svojich kráľovských povinnosti, ktoré sa rozdelili medzi ostatných členov rodiny. Kate Middleton dostala možnosť prevziať pozíciu patrónky anglického rugby, a preto sa obliekla do teplákov a svoje športové schopnosti predviedla po boku profesionálov.

Na oficiálnom účte zverejnila kráľovská rodina video, na ktorom je Kate Middleton športovo oblečená a trénuje s profesionálnymi športovcami. Vojvodkyňa z Cambridge sa totiž nedávno stala novou kráľovskou patrónkou anglického rugby. Túto pozíciu v minulosti zastával princ Harry, ale po odchode si jeho povinnosti museli rozdeliť ostatní členovia rodiny. „Teším sa na spoluprácu s nimi na všetkých úrovniach a na povzbudzovanie Anglicka v tomto roku, ktorý sľubuje, že bude vzrušujúci pre oba športy,“ napísala Kate, ktorá neskrývala nadšenie, že dostala už po druhýkrát možnosť zastupovať tak dôležitú úlohu.

Na tréningu sa nenechala zahanbiť

Krátko po svojom vymenovaní sa Kate obliekla do športového úboru a pridala sa k tréningu anglických hráčov, medzi ktorými nechýbal ani hendikepovaný športovec a jedna zo šikovných žien, ktoré sa venujú tejto tvrdej aktivite. Vojvodkyňa ukázala svoje športové schopnosti, za ktoré sa absolútne nemusí hanbiť. Práve naopak, k profesionálom okamžite zapadla, čím dokázala, že funkciu po svojom švagrovi neprevzala len tak pre nič za nič. Dokonca sa zúčastnila hry, kde ju spoluhráči zdvihli do vzduchu, aby dostala loptu po tom, čo vyjde z ihriska. Kate sa neubránila smiechu, keď ju dvíhali a po úspešnej hre bola ocenená veľkým potleskom a jasotom. Okrem toho absolvovala aj rôzne ďalšie cvičenia, kde sa stretla s anglickými hráčmi, trénermi či rozhodcami, ktorí sa pripravujú na blížiace sa majstrovstvá. „Bolo pre mňa obrovskou cťou a privilégiom stretnúť sa a stráviť čas s vojvodkyňou z Cambridge. Je ikonou a vzorom, ktorý posilňuje a inšpiruje ženy. Neviem si predstaviť nikoho lepšieho, kto by sa stal našim novým patrónom,“ napísala jedna z hráčok na sociálnych sieťach. O tom, že sa Kate pri športových aktivitách nikdy nezahanbí svedčí aj fakt, že už v minulosti sa venovala atletike.

 

 

Športovo založená rodina

Vojvodkyňa z Cambridge je známa svojimi atletickými schopnosťami a patrí k ženám, ktoré majú šport v obľube. Kate sa pravidelne zúčastňuje aj tréningov v tenise či pretekov jácht. Podobným aktivitám sa nesnaží vyhýbať ani vtedy, keď nie je športovo oblečená. Už v minulosti totiž predviedla svoje rugbyové schopnosti počas výletu v Paríži, kde si hádzala loptu s mladými hráčmi v šatách a vysokých opätkoch. Avšak ani pri návštevách anglických miest nikdy nezostáva sedieť na vavrínoch a vo voľnom čase si zahrá golf, stolný tenis, kriket, beh a dokonca si vyskúšala aj bojové umenia. Za svoju kondíciu a pozitívny vzťah k športu môže vďačiť najmä svojej rodine. Princ William mal totiž k športu vždy veľmi blízko, a preto sa snaží, aby si aj jeho manželka či deti tento vzťah udržiavali.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 06:07