profimedia
StoryEditor

Blíži sa KONIEC? Princ Harry ľutuje, že súhlasil s Meghan a poskytol kontroverzný rozhovor

04.05.2021, 01:35
Kráľovská rodina
Začiatkom marca poskytol bývalá kráľovská dvojica interview Oprah Winfrey. Rozhovor vzbudil vášne - a zdá sa, že tie neutíchajú ani po týždňoch.

Ako sa však po niekoľkých dňoch ukázalo, to, čo zaznelo v rozhovore, boli len útržky poloprávd. Archie nemá podľa oficiálneho protokolu nárok na titul, nakoľko nie je priamym dedičom. V poradí na trón je až siedmy a je vysoko nepravdepodobné, že sa jedného dňa stane kráľom. Faktom však je, že keď sa stane kráľom jeho dedko, princ Charles, bude Archiemu pridelený titul princ, o ktorom Meghan rozprávala. 

Rasistické poznámky v kráľovskej rodine nemali odznieť. ,,Nie sme rasistická rodina, v žiadnom prípade,'' vyjadril sa stroho nasledujúci deň princ William. Tak, ako Meghan, ani Harry neprezradili, o ktorého člena kráľovskej rodiny by sa malo jednať, faktom však je, že to nebola samotná kráľovná, ani jej dnes už zosnulý manžel princ Philip. 

Diskutabilná bola aj otázka duševného zdravia. Ako Meghan prezradila, kráľovská rodina jej odmietala podať pomocnú ruku v čase, keď hľadala odbornú pomoc. Faktom však bolo, že toto bola úloha aj jej manžela, ktorý sám apeluje na psychické zdravie a pred niekoľkými rokmi dokonca s Williamom podporil kampaň pre ľudí s duševnými chorobami. Fanúšikovia tak ťažko veria tomu, že práve v čase, keď sa monarchia snaží o modernizáciu a hovorí o témach, ktoré sú stále tabu, by Meghan neposkytli jednu zo základných vymožeností. Nie je tajomstvom, že psychické problémy u nich navyše nikdy neboli žiadnou výnimkou - trpela nimi aj sestra kráľovnej Alžbety či princezná Diana. 

Autor knihy o Harrym, Duncan Larcombe, pozná ryšavého princa už viac než 15 rokov. Za ten čas pozná Harryho podľa vlastných slov lepšie, než svoje ponožky. Rýchlo tak pochopil, aký mal na mladšieho syna princeznej Diany kontroverzný rozhovor dopad. ,,Harrymu bolo zjavne ublížené tým, ako sa kráľovská rodina chovala k jeho manželke a rozhodol sa im to vrátiť,'' prezradil Larcombe s tým, že sa jednalo o impulzívne rozhodnutie. To by však mal teraz bývalý vojvoda ľutovať. Na pohrebe totiž pochopil mimoriadne dôležitú vec.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 02:25