Barbora Poláková tvrdí, že v čiernej ju nikdy neuvidíte.IG/ Barbora Polakova
StoryEditor

Obľúbenú Barboru Polákovú v čiernej nikdy neuvidíte. Prečo ju nenosí a aké sú jej módne triky?

03.10.2024, 18:00
Celebrity

Osobitá, výnimočná a originálna. Aj takto by sme mohli opísať talentovanú českú herečku a speváčku, Barboru Polákovú (41). Rovnako ako jej osobnosť, za spomenutie stojí aj jej názor na módu. Dáva si na nej poriadne záležať a niet pochýb o tom, že v tom čo si na seba vezme má absolútne jasno. Herečka tvrdí, že je nadčasová ale aj minimalistická. Myslíte, že tieto slová sa nedajú zlúčiť? Barbora vás presvedčí o opaku.

Barboru Polákovú neuznávajú len v Čechách, ale aj u nás na Slovensku. Je známa umelkyňa, ktorá si verejnosť získala kvôli svojim perfektným hereckým výkonom, ale aj kvôli chytľavým hitom. Medzi najznámejšie patrí napríklad Nafrnená, Kráva alebo Kdyby. Barbora ohúrila najmä svojou prirodzenosťou a otvorenosťou. Sama o sebe tvrdí, že sa na nič nehrá a je taká, aká sa narodila.

Základom je kvalita

Jednou z veľkých vášní je móda. Herečka má v nej presne stanovené medze a nevezme si na seba hocičo. V prvom rade, vo veľkej miere volí nadčasové kúsky. Patria medzi ne najmä trenčkoty, saká, košeľové šaty alebo kvalitné rifle. Často krát zvolí aj neutrálne kúsky, ktoré však doplní o niečo netradičné. Rada si vezme pútavé vzory alebo farebné zdobenia.  Základom akéhokoľvek oblečenia v jej šatníku je však kvalita.

„Je veľmi dôležité si to trochu prenastaviť v hlave, radšej zainvestovať, ale s tým pocitom, že tá vec vám zostane dlhšiu dobu. Nie namotávať sa na rôzne zľavy a materiály, ktoré vám ale po štyroch praniach jednoducho fakt nebudú držať,“ povedala otvorene speváčka pre portál Blesk.

Koniec čiernej, začiatok červenej

Barbora priznáva, že do veľkej miery ju ovplyvnila najmä dizajnérka, Kateřina Geislerová. Dlhé roky sú si blízke a preto si práve od nej dáva umelkyňa poradiť úplne najviac. Najviac na nej zanechala pri výbere farieb. Dnes sa na farebné ladenie svojich outfitov Barbora pozerá celkom inak ako kedysi. Túto farbu na nej nikdy neuvidíte!

 

„Úplne som prestala nosiť čiernu, pretože ju vlastne nenosí ani Katka. Nejako sme sa o tom bavili, a tak ma to inšpirovalo. A kedykoľvek siahnem po tej čiernej farbe, tak ju zase dám späť a poviem si vlastne prečo. Keď mám akúkoľvek farbu na sebe, tak sa jednoducho cítim lepšie, ten deň je farebnejší, aj keď to znie ako hrozné klišé,“ povedala Barbora s tým, že dizajnérka ju naopak naučila nosiť červenú farbu.

,,Dovtedy som ju vôbec nenosila, a musím povedať, že keď mám na sebe tú červenú farbu, že sa cítim inak. Nedokážem vám teraz popísať ako, ale jednoducho je to taký odvážnejší stav duše,“ dodala.

Štýlovo, ale ekologicky

Napriek tomu, že speváčka miluje módu, uvedomuje si jej kritický dopad na spoločnosť. Nakupovanie miluje, napriek tomu sa snaží realizovať ho ekologicky a udržateľne.

„Zistila som,  že toho mám veľa, tak som si hovorila, že musím buď vymyslieť bazárik, alebo prísť na to, akým spôsobom to zužitkovať tak, aby to niekomu pomohlo. A potom mi došlo, že dcéry budú rásť a budú chcieť veľa vecí, a tak som sa rozhodla, že im začnem robiť  škatule,“ dodala herečka s tým, že pre ženy má len jedno módne odporúčanie. Je podľa nej jedno z najdôležitejších.

,,Ak nenastane wow efekt hneď po tom, čo si vec na seba oblečiete, tak nie je pre vás! Nemá cenu sa prehovárať,“ radí Bára Poláková. Tak dámy, vieme čo máme robiť. Ak sa podľa herečky budeme držať týchto slov, budeme vždy so svojím outfitom dokonale spokojné!

 
 
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. október 2024 18:02