Speváčka je presvedčená, že detox od sociálnych sietí je nevyhnutný.Archív/ Mafra
StoryEditor

Mária Čírová sa odstrihla od všetkých sociálnych sietí! Čo ju k tomu priviedlo a ako sa teraz cíti?

02.09.2024, 13:30
Celebrity

Žijeme v hektickej dobe, plnej zhonu a tlaku. Každý deň sme vystavení tisíckam podnetov a nie vždy je jednoduché ich s nadhľadom spracovať. Niekedy preto potrebujeme oddych, a to bez akýchkoľvek informácií, stresu či notifikácií. Do podobnej situácie sa dostala aj známa slovenská speváčka, Mária Kachútová Čírová (35). Pred letom si uvedomila, že od akýchkoľvek mediálnych sfér potrebuje jednoducho vypnúť. A presne to aj urobila! Vypla sociálne siete, po pauze sa vrátila s jasným vysvetlením aj s úprimným odporúčaním.

Mária Kachútová Čírová je populárna nielen kvôli svojmu talentu, ale najmä kvôli výnimočnej osobnosti. Dlhé roky sa okrem tvorby kvalitnej hudby venujem najmä rodine, pečeniu, charite či cestovaniu.

Vysnívaný život

So svojím manželom, Mariánom Kachútom, sú spolu už neuveriteľných pätnásť rokov. Zaujímavosťou je, že z toho štrnásť rokov sú rodičmi. Majú spolu tri deti, Huga, Zoe a Rubena. Mária mnohokrát rozprávala o tom, že prvé dieťa  im prišlo do života pomerne v nízkom veku. Úprimne však dodala, že nič lepšie sa im prihodiť nemohlo. Sú spolu dokonale šťastní a podľa ich slov žijú presne tak, ako si to obaja vysnívali.  Každodenne si vychutnávajú jeden druhého a deti vychovávajú v tom najlepšom, láskyplnom nastavení.

Zabúdame na nás samých

Krásna a talentovaná speváčka dlhodobo funguje aj na Instagrame. Vďaka svojej charizme a pozitívnemu prístupu k životu, sa jej podarilo vybudovať si stabilnú komunitu fanúšikov. Často pridáva príspevky zo svojich akčných dní, ktoré ľudia s obľubou sledujú. Márie otvorene ukazuje aj rodinné situácie za zamknutými dvermi. Snaží sa ľuďom ukázať realistický svet. Napriek tomu, že je šťastný aj ten jej je niekedy menej úsmevný.

Pred niekoľkými dňami zverejnila fotografiu, na ktorej spolu so svojím synom ležia a majú zatvorené oči. Už na prvý pohľad vyzerá inak ako väčšina záberov, ktoré umelkyňa zväčša uverejňuje. Táto je odlišná nie len vzhľadom, ale aj myšlienkou. Čírová k nej napísala úprimné vyjadrenie. Opísala ako trávili toto leto aj to, prečo sa zo sociálnych sietí potrebovala stiahnuť.

„Vybrať túto fotku ako symbol môjho leta nebolo ľahké… ale je to asi ten najúprimnejší obraz posledných dvoch mesiacov. Každý deň sme zahltení – správami, notifikáciami, emailami, zdieľanými príspevkami. Všetko okolo nás sa odohráva v rýchlom tempe, ktoré môže spôsobiť, že zabúdame na to najdôležitejšie – na nás samých,“ začala svoj prejav speváčka.

Toto je skutočné šťastie

Mária ďalej pokračovala tým, že toto leto si dovolila niečo celkom iné.

,,Plávala som proti prúdu – v tichu, v jednoduchých okamihoch, mimo zhonu a každodenných povinností. Práve tam som nachádzala svoj pokoj, a v tom pokoji som objavovala pravdu o sebe, kto som a akým smerom chcem kráčať. Chcem žiť život, ktorý nie je o tom, čo očakáva svet, ale o tom, čo ma napĺňa a robí ma šťastnou. Rada by som vás po svojich 8 týždňoch luxusného offline bytia povzbudila, aby ste si (ak to tak cítite) tiež dovolili vypnúť. Na chvíľu sa odpojiť, nájsť ticho a dať si voľno od všetkých tých neustálych podnetov. Pretože skutočné šťastie a radosť nájdeme práve tam – v hlbokom nádychu, v tichu, v jednoduchosti,“ dodala úprimne.

Speváčka si svojimi hĺbavými slovami získala mnohých. Pod fotkou sa vynímajú stovky komentárov, ktoré jej vyjadrujú plnú podporu a porozumenie. Mnoho fanúšikov jej dokonca napísalo, že je pre nich vzorom a podobnú očistu si skúsia dať aj oni.

Podobne to vníma aj známy komik

Niet pochýb o tom, že speváčka má vo svojich myšlienkach skutočne jasno. Viacero ľudí sa zhodne na tom, že prehnaný čas strávený na sociálnych sieťach nie je prospešný asi v nijakom ohľade. Nielen Mária je dôkazom toho, že odstrihnutie sa od akýchkoľvek notifikácií je viac než nevyhnutné. K rovnakému názoru sa prikláňa napríklad aj známy komik, Fero Joke. Byť neustále v roli vysmiateho a energického zabávača nie je ani pre neho jednoduché. Niekoľko krát priznal, že aj on máva svoje zlé dni. Na pravú mieru uviedol aj jeho pohľad na sociálne siete. Napriek tomu, že ho napĺňajú a živia, nehanbí sa priznať, že aj pre neho predstavujú veľký tlak.

,,Plniť profil na sociálnej sieti zábavou je vyčerpávajúce a niekedy by som sa potreboval zavrieť na opustené miesto bez internetu. Väčšinou to tak býva, že ľudia, ktorí robia humor, si to musia nejako vykompenzovať, tak sa stáva, že doma som smutnejší," priznal úprimne rodák z Dolného Kubína.

Mnoho ľudí sa na rovnakom názore zhoduje, vyzerá to tak, že niečo pravdy na tom predsa len bude. Nebojte sa vypnúť sociálne siete. Skúste čo i len na chvíľku zabudnúť na upozornenia, ktoré nás neustále sprevádzajú. Tieto známe osobnosti sú dôkazom toho, že to má obrovský účinok. Tak to skúsme a nechajme sa prekvapiť!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. september 2024 19:24