Známe tváre povedali prečo prepadali pochmúrnej nálade a kde vyhľadali pomoc.
StoryEditor

Depresia v slovenskom šoubiznise: Títo priznali psychické problémy aj lieky!

19.07.2023, 13:06
Celebrity

Húfne sa priznávajú. Celebrity sa už nevyhýbajú kedysi pálčivej téme. Rozhodli sa strhnúť pozlátko a začali priznávať momenty, kedy sa pasovali s vážnymi duševnými chmúrami. Niektorí si nevedeli rady a nepomohol ani psychoterapeut. Museli siahnuť po antidepresívach. Pozrite sa, ktorí herci a moderátori s čím bojovali a ako sa z nekontrolovateľného smútku dostali.

František Košarišťan alias Fero Joke (33)

Známy zabávač a influencer je na svojich videách vždy usmiaty a sledovateľov baví najmä veselými videami na sociálnej sieti. Aj v rozhovoroch srší vtipom, ale pred časom sa otvoril a priznal obrovský tlak, ktorý ho dostal do depresie. „Bolo obdobie, keď som sa mal naozaj zle. Asi pred 10 rokmi som išiel pracovať do nemocnice, zarobil som asi 600 eur. Kúpil som si dom na hypotéku a v jeden moment som nebol schopný zaplatiť hypotéku, energie, dane, smeti, kúpiť si niečo na seba a nedajbože ísť niekam na dovolenku. Tak som hľadal riešenia a nehovorím, že boli vždy dobré. Aj som si vypil. Keď som ale videl, že mám problém, prestal som,“ priznáva Fero. 

Rodák z Dolného Kubína hovorí, že keď mu chýbali peniaze, chodil aj do druhej práce a vyzýva ľudí, aby sa nehanbili využiť služby terapeuta, najmä ľudia z regiónov, kde život nie je ľahký.

Z informácii, ktoré má, tvrdí, že v regiónoch sa človek oveľa ľahšie dostane zadarmo k terapeutovi ako vo väčších mestách: „V rozhovoroch o tom otvorene hovorím a nehanbím sa za to. Áno, pil som veľa, tak som prestal. Navštevoval som psychiatra a liečil som sa, keď som mal depresie. Nechcem povedať, že som superčlovek, ale chcem ľuďom odkázať, že aj keď začnú piť, dá sa s tým niečo robiť. Ak sú tie problémy psychické, netreba sa hanbiť, treba ísť k psychológovi.“ V posledných mesiacoch ho však kváril veľký tlak sociálnych sietí. Priznal, že plniť profil na sociálnej sieti zábavou je vyčerpávajúce a potreboval by sa zavrieť na opustené miesto bez internetu: „Väčšinou to tak býva, že ľudia, ktorí robia humor, si to musia nejako vykompenzovať, tak sa stáva, že doma som smutnejší," priznal v minulosti.

image

Fero Joke

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 15:43