Pozrite sa, ako sa podarilo schudnúť herečke Elizabeth Taylor.instagram/elizabethtaylor
StoryEditor

Elizabeth Taylor vedela, ako schudnúť za krátky čas: Inšpirujte sa jej šokujúcimi, no účinnými návykmi

22.07.2024, 19:00
Celebrity

Herečka Elizabeth Taylor patrí k filmovým ikonám, ktoré symbolizujú ženskosť a vysoké sebavedomie. Táto hollywoodska hviezda však dnes nie je inšpiratívna len kvôli hereckému talentu a vášni pre aktivizmus, ale aj schopnosti dokázať schudnúť či pribrať v rekordnom čase. Pozrite sa, aké boli jej návyky, vďaka ktorým zhadzovala kilá za krátky čas.

Elizabeth Taylor zomrela v roku 2011, no svet si ju dodnes pamätá ako hollywoodsky sex symbol s mnohými talentami a schopnosťami. Jej život bol pôsobivý, miestami šokujúci a prekvapivý. Okrem toho, že sa osemkrát postavila pred oltár, mala štyri deti a desať vnúčat. Inšpiratívna bola predovšetkým pre jej pôvab a krásu, no zároveň aj pre triky, ktorými sa riadila, ak chcela schudnúť alebo pribrať. Ak neviete, ako zhodiť kilá v rekordnom čase, inšpirujte sa Elizabeth, ktorá vie, ako na to.

Všetko je o hlave

Elizabeth sa v živote riadila heslom, že všetko je o hlave. Ak máte v myšlienkach množstvo výhovoriek, prečo sa vám schudnúť nedarí, nečakajte, že sa vám to niekedy v živote podarí. Ak naopak zmeníte myslenie, budete odhodlanejšie, disciplinovanejšie a začnete si veriť, rozhodne schudnete. Ikonickej kráske sa zhodiť nadbytočné kilogramy podarilo najmä vďaka tomu, že najprv chudla v hlave a až potom v navonok.  

Účinná diéta bez obmedzovania

Keď chcela Elizabeth schudnúť za krátky čas, držala diétu, pri ktorej sa stravovala striedmo. Jej raňajky predstavovali toast a ovocie. Na desiatu konzumovala zeleninu s omáčkou z jogurtu a modrého syra. Na obed si zvykla servírovať rybu s limetovou šťavou, tuniakový šalát a na večeru ratatouille, steak alebo sendvič s arašidový maslom. Občas si dopriala aj cheat day, pri ktorom jedla všetko, na čo si pomyslela. Najviac zbožňovala zemiakovú kašu a vyprážané kuracie mäso. Pri diéte sa však nevyhýbala ani alkoholu a sladkosti nahrádzala čerstvým ovocím či zdravými dezertami. Dôležité pre ňu však bolo neobmedzovať sa, no zároveň chudnúť a cítiť sa vo svojom tele sebavedomo.

Sex namiesto cvičenia

Elizabeth neznášala cvičenie, no vedela, že sa pri chudnutí musí nejako hýbať. Kalórie sa rozhodla zhadzovať v posteli a spojila tak príjemné s užitočným.

Buďte k sebe úrpimné

Pri chudnutí pomohla Elizabeth aj pozitívna nálada a úprimnosť. Aby sa nevzdávala, na chladničku si zavesila fotografiu, na ktorej nevyzerá jej postava najlepšie. Vždy, keď okolo nej prešla, odradilo ju vytiahnuť si z chladničky niečo nezdravé. Takisto si viedla denník, vďaka ktorému videla, čo všetko skonzumovala a na čom by mala ešte popracovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
06. september 2024 21:00