Végh proti Vémolovi bude ostro sledovaný zápas.Profimedia
StoryEditor

Takéto peniaze nikto nečakal: Na povrch vyšlo koľko si pýtali Végh a Vémola za nadchádzajúci zápas

07.06.2024, 09:40
Celebrity

Napätie, pot a obrovské množstvo sily. Aj takto by sme mohli opísať zápas, na ktorý netrpezlivo čakajú milióny nadšencov. Oktagon premiérovo mieri na futbalový štadión, 8. júna v pražskom Edene sa očakáva návšteva 27-tisíc divákov! Fanúšikovia sa skutočne majú na čo tešiť. Hlavnou udalosťou večera bude odveta storočia, medzi Attilom Véghom a Karlosom Vémolom. Koľko si za svoj súboj vypýtali peňazí? Ako veľmi drahá bude vôbec príprava veľkolepej akcie? O takýchto sumách sa nám môže len snívať.

V tomto športe sa točia veľké čísla, o tom niet pochýb. Avšak často sa špekuluje o tom, či súťažiaci používajú doping alebo nie. Zistiť to, ale vôbec nie je jednoduché. Niekedy to je takmer nemožné! Preto organizátori túto praktiku vynechávajú a tak si športovci môžu k forme dopomôcť hociako. Nejde len o vidinu výhry titulu, ale aj o nemalý honorár.   

Futbalový štadión Slávia, druhý najväčší v Česku aj na Slovensku, sa už o pár dní zaplní tisíckami zvedavých tvári. Všetci budú sledovať mimoriadne napínavý duel medzi dvomi najznámejšími zápasníkmi. Attila s Karlosom budú proti sebe bojovať v plnom MMA nasadení, každý sa bude snažiť dostať zo seba len to najlepšie. Všetkým je jasné, že takéto veľkolepé udalosti si vyžadujú aj pekný balík peňazí! Koľko stojí len samotná príprava štadiónu, ste pravdepodobne nečakali.

Nehovoriac o odmenách, ktoré súperi dostanú, len za to, že boli ochotní do niečoho takéhoto sa zapojiť. Tajomstvá o tom, ako to v skutočnosti vyzerá prezradil Pavol Neruda. Je to promotér organizácie Oktagon MMA, ktorý s iskrou v očiach tvrdí, že sa máme naozaj na čo tešiť!

Oktagon za posledné roky poriadne nabral na popularite. Už dávno neplatí, že to je tvrdý šport, o ktorý sa zajímajú výhradne muži. V dnešnej dobe zlákal aj veľké množstvo žien. Či už kvôli vypracovaným bojovníkom alebo naozaj pre záujem o výsledky, posúďte sami.

MMA sa hodí na dnešnú dobu

To, že záujem o sledovanie MMA stúpa sa však nedeje bezdôvodne. Za všetkým stojí veľké množstvo ľudí, ktorí denne tvrdo pracujú na tom, aby udalosti mali takú podobu, akú vo výsledku vidíme. Pavol prezradil, aký je ich skrytý recept na tak veľmi úspech Oktagonu.

,,Je to fakt náročné, my stále o to bojujeme. Snažíme sa zo seba dať to najlepšie, robíme čo sa dá. Celkovo je tam aj super tím. Dôležité je, že ľudí to baví! MMA sa hodí na dnešnú dobu, je to rýchle, jeden zápas za druhým. V dnešnej dobe, dlho pri niečom nevydržíme. Asi sme v správnom čase na správnom mieste,“ povedal promotér s úsmevom.

Toľkoto stojí jeden turnaj

Ľudí pochopiteľne zaujímalo aj to, koľko taký turnaj vlastne stojí. Pri kúpe lístka pravdepodobne premýšľajú nad tým, čo sa s ich peniazmi bude diať alebo na čo budú použité. Pavol hovorí, že takéto zápasy sú skutočne poriadne drahé. Napríklad v porovnaní s klasickým hokejovým zápasom, musia investovať do mnohých ďalších nevyhnutných zariadení. Obrazovky, strecha, tisíce stoličiek, potrební ľudia, štáb, bezpečnosť. Veru, financie sa rýchlo rozutekajú a to sme len pri organizácii!

,,Všetko je niekoľko násobne drahšie ako pri obyčajných športových zápasoch. Ceny sa pohybujú oveľa vyššie ako milión eur. Povedal by som, že sa približujeme k dvom miliónom,“ zhodnotil úprimne Pavol.

Attila žiadal nereálne peniaze

Prejdime ale k spomínanému, najžiadanejšiemu zápasu. O pár dní proti sebe nastúpia dvaja bojovníci, na ktorých sa všetci nepredstaviteľne tešia. Na strane bojujúcich však aktuálne prebieha prísna príprava. Tvrdé tréningy, striktný režim, naplánovaná strava. Nemôžeme spochybňovať, že to v týchto dňoch naozaj nemajú jednoduché. Koľko si hviezdy za niečo takéto vypýtali?

Attila Végh sa do súboja vracia po piatich rokoch. Karlos sa naopak vracia po dvoch nečakaných prehrách. Museli mať teda poriadne mastný dôvod na to, aby sa skutočne rozhodol súhlasiť!

,, Attila  je obchodník uvedomuje si voju hodnotu, vždy to vedel.  Bolo to drahé. Mal latku oveľa vyššie, ale to nebolo možné zaplatiť a nemalo to zmysel,“ priznal promotér s tým, že keby mu skutočne zaplatia to, čo na začiatku žiadal, žiadny turnaj by sa pravdepodobne nekonal.

,,Pohybujeme sa naozaj vo vysokých číslach, za zápas je to určite viac ako 100 tisíc eur,“ odhalil finálne Pavol.

Ak ste si práve povedali, že toto je naozaj veľká suma, nie ste sami. Na tom, že čísla sú naozaj gigantické sa zhodujú všetci organizátori. Nasvedčuje tomu aj fakt, že je to najväčšia suma akú kedy zápasník na českej či slovenskej pôde dostal! To už je naozaj niečo, nepodarí sa to len tak hocikomu.

Väčší zápas už nikdy neuvidíme

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. september 2024 12:56