Végh proti Vémolovi bude ostro sledovaný zápas.Profimedia
StoryEditor

Takéto peniaze nikto nečakal: Na povrch vyšlo koľko si pýtali Végh a Vémola za nadchádzajúci zápas

07.06.2024, 09:40
Celebrity

Napätie, pot a obrovské množstvo sily. Aj takto by sme mohli opísať zápas, na ktorý netrpezlivo čakajú milióny nadšencov. Oktagon premiérovo mieri na futbalový štadión, 8. júna v pražskom Edene sa očakáva návšteva 27-tisíc divákov! Fanúšikovia sa skutočne majú na čo tešiť. Hlavnou udalosťou večera bude odveta storočia, medzi Attilom Véghom a Karlosom Vémolom. Koľko si za svoj súboj vypýtali peňazí? Ako veľmi drahá bude vôbec príprava veľkolepej akcie? O takýchto sumách sa nám môže len snívať.

Attila však nie je jediný, ktorý za svoju tvrdú prácu dostane patrične zaplatené. Jeho súper Karlos, trval na tom, aby bol ohodnotený úplne rovnako. Obaja majú teda presne tú istú výplatu a sú tak najlepšie platení bojovníci, o akých sme doteraz na našom území počuli.

Mnoho ľudí si možno hovorí, či toto za tie peniaze naozaj stojí. Odpoveďou podľa Pavla je, že stojí!

,,Ľudí to stále veľmi zaujíma. Má to zmysel, pretože to sledujú doslova tisíce. Sú to dvaja najväčší kapry,  najväčší česko-slovenský zápas. Ja si myslím, že väčší už nikdy nebude. Sú to legendy, zároveň spoločenské celebrity, majú rovnaký vek a rovnaké skóre. Obaja sú veľkí svalnatí chlapi, toto chytí aj tie bežné tety a ujov! Lebo dvaja veľkí chlapi sa budú biť. Nuž, toto sa tak skoro nezopakuje,“ hovorí promotér presvedčivo.

Odhaliť doping je nemožné

Zakaždým podajú nadpozemský výkon, vždy sú plní energie, pripravení bojovať či prekonávať svoje možnosti. V mnohých prípadoch práve tieto fakty vyvolávajú konšpirácie a dohady o tom, či je ich energia skutočná a čistá. Do popredia sa dostávajú aj otázky o tom, či súťažiaci nevyužívajú dostupné dopingy, ktoré by ich prácu o niekoľko stupňov zjednodušili. To, či si niektorí pomáhajú zakázanými látkami je však naozaj ťažké zistiť. Tento proces totižto nefunguje tak jednoducho, ako by sme si na prvý pohľad možno predstavovali.

,,Podľa mňa je to extrémne zložité, nie je to úplne iba na nás. Testy sú extrémne drahé, vychádza to asi 20 tisíc eur na turnaj. Nikdy nezachytíš všetko, ak by sme chceli testy úplne na všetko, tak to stojí šialene moc. To je proste nemožné. A tiež... Keď niekoho chytíš, ako ho potrestáš? Odíde ti do konkurencie,“ povedal Pavol, čím mnohých utvrdil v tom, že veci v profesionálnom svete fungujú naozaj komplikovane.

Týmto by šport stratil hodnotu

Ďalej poznamenal aj to, že podľa neho by trest pri odhalení takýchto látok nikdy nebol dostatočný. Muselo by to fungovať na dohodnutí všetkých svetových organizácii. Už pri tejto predstave je viac než jasné, že to možné naozaj nie je. Pavol sa nikoho  týmito tvrdeniami nezastáva. Stojí si za tým, že doping je naozaj nefér. Predstavte si, že súperíte s niekým, kto má oproti vám neprirodzene veľa sily, len vďaka použitiu zázračných prípravkov. To by sa samozrejme, nikomu nepáčilo.

Podľa  Nerudu je to obrovská výhoda, nemôže sa to diať. Šport by potom absolútne stratil na svojej hodnote. 

Na záver úprimne priznal niekoľko viet o tom, že s takýmito nebezpečnými látkami má aj osobné skúsenosti. Na základe svojej minulosti sa však už definitívne rozhodol, že nikdy nič podobné neskúsi.

,,Kto má trochu rozumu, vyhýba sa tomu. Mám s tým skúsenosti, bol som mladý. Malo to fakt veľký dopad na moje zdravie, viem, aká je to blbosť. Neviem bohužiaľ odhadnúť, kto niečo užíva a kto nie,“ opísal vlastné negatívne skúsenosti.

To, že zápas budú sledovať tisíce nadšených a zvedavých fanúšikov je viac než isté. Čo však s určitosťou povedať nevieme, je kto sa stane víťazom. Zostáva nám preto iba držať palce obom súťažiacim. Tak čo, ktorí z nich sa  podľa vás stane právoplatným hrdinom?

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. september 2024 20:26