Fedor Flašík podľahol rakovine.Profimedia - Standardni obsah
StoryEditor

Zomrel Fedor Flašík. Nepomohli mu ani v českej prominentnej nemocnici

22.04.2024, 10:11
Celebrity

Podnikateľ a reklamný mág Fedor Flašík skonal v Čechách. Rakovina sa mu po rokoch vrátila. Rýchlo a fatálne. Mal 66 rokov. Vydýchol v Motole, kde sa liečil Zeman i Gott.

Politický marketér Fedor Flašík podľahol agresívnemu lymfómu v brušnej dutine. Údajne vyhľadával skôr alternatívnu liečbu. Zdalo sa, že je jeho stav stabilizovaný a dlho sa do médii vyjadroval, že sa cíti lepšie. Až pred niekoľkými dňami Slovensko obletela informácia, že leží v umelom spánku. Jeho stav sa rýchlo zhoršoval a z nemocnice v Ružinove bol prevezený do Prahy. Práve v Motole sa liečili mnohé známe osobnosti. Rodina, blízki, kolegovia a priatelia veria, že tamojší lekári ho zachránia. Ani tam mu však nepomohli. V Motole sa liečil exprezident Miloš Zeman, Ladislav Potměšil, Jiří Bartoška i Karel Gott. Podnikateľ bol veľký fanúšik cigár, ktorých sa do posledného dňa nevzdal.

image

Fakultná nemocnica Motol v Prahe.

Profimedia - Standardni obsah

Preferoval alternatívu

Keď Flašíkovi diagnostikovali onkologické ochorenie v lete 2010 otvorene sa vyjadril: „Dva dni som len tak sedel a rozmýšľal. Potom som si povedal, že je to tak a treba s tým zabojovať,“ povedal v tom čase. V roku 2018 si pochvaľoval alternatívnu liečbu kockami.  Mal to byť patent, ktorý harmonizuje organizmus. Z Ázie. V oboch rukách držal kocky. Ako faraóni, ktorí sedia v kresle. Asi dvadsať minút. Nastavil ho, diagnostikoval a odfotografoval mu auru. Podľa toho vraj vedeli, ako pracovať. Napríklad toto si okrem iného pochvaľoval.

Kariéra po boku politikov

Reklamný mág, ktorý stál za mnohými politickými kampaňami a radil sa medzi prívrženca smerákov sa považoval za kontroverzného. Aj kvôli ľuďom, ktorými sa obklopoval, ako odsúdený Marian Kočner. Flašík po rozvode s europoslankyňou Monikou Beňovou verejne ďalšiu priateľku po svojom boku oficiálne nemal. 

Poslankyňa sa na sociálnej sieti k jeho odchodu emocionálne vyjadrila: "Odpočívaj v pokoji Fedi. Navždy ostaneš v našich spomienkach ako dobrý a milý človek s veľkým a spravodlivým srdcom. Myslíme na tvojich najbližších a vyjadrujeme im úprimnú sústrasť."

Flašík sa pracovne etabloval počas éry Vladimíra Mečiara, keď jeho reklamná agentúra Donar profitovala z rozsiahlych štátnych zákaziek. Tiež aktívne prispieval k volebným kampaniam HZDS v rokoch 1994 a 1998, čím si zabezpečil významné postavenie v slovenskej politike a reklame. Bol jeden zo zakladajúcich členov strany Smer. Hovorilo sa o ňom ako človekovi, ktorý vie spraviť z vody Coca Colu. Svojho času dal vyniesť vlajku HZDS na Mount Everest a neúspešne kandidoval na šéfa RTVS. Umiestnil tiež digitálne hodiny oproti prezidentskému palácu, ktoré niekoľko mesiacov odratúvali dni do skončenia volebného obdobia prezidenta Michala Kováča v merci 1998.. V októbri 2016 sa za to Kováčovi ospravedlnil. 

Za nami je neuveriteľne čierny víkend. Navždy odišiel okrem Flašíka i český herec Josef Laufer, ktorý bol štyri roky v kóme. Naposledy vydýchla aj herečka Hana Brejchová.  

VIVAT SLOVAKIA, KDE NÔTIL AJ VLADIMÍR MEČIAR

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:08