Fedor Flašík roky bojuje so zhubným nádorom v brušnej dutine.Profimedia - Standardis
StoryEditor

Flašík bojuje v umelom spánku o život: V rodine má šéfa onkológie, pomôže mu?

05.04.2024, 10:21
Celebrity

Fedor Flašík (66), ktorému prischla prezývka mediálny mág bojuje s rakovinou lymfatických uzlín roky. Prvýkrát mu bola diagnostikovaná pred štrnástimi rokmi. Jeho zdravotný stav bol údajne ako na sínusoide. Raz dobre, inokedy horšie, ale vždy usmiaty Flašík na sebe nedal nič znať. Až pred pár dňami, keď sa ochorenie vrátilo naplno. Podnikateľa museli uviesť do umelého spánku.

„Bol to šok. Povedali mi, že tam mám pomaly rastúci folikulárny lymfóm, čiže zhubný nádor v brušnej dutine. Dva dni som len tak sedel a rozmýšľal. A potom som si povedal, že je to tak a treba s tým zabojovať," povedal Flašík pred rokmi, keď mu prvýkrát oznámili nález. Otvorene hovoril, že sa utiekal k rôznym alternatívnym liečbam. Neskôr vyhlásil, že sa cíti úplne v poriadku, ale na kontroly či magnetickú rezonanciu chodí pravidelne. V poslednom čase síce výrazne schudol, ale výrečný bol rovnako. Ešte pred mesiacom diskutoval v relácii plný energie. Nikto by nehádal čo o niekoľko týždňov príde.

Video, kde FEDOR FLAŠÍK ešte SRŠÍ ENERGIOU

 

„Určite to zvládneme. Nie som ani prvý, ani posledný, taký je život. Bohužiaľ, rakovina nechodí po horách, ale po ľuďoch,“ vyhlásil pred rokmi. 

Flašík sa svojou chorobou nikdy netajil, fanúšikom liečby nebol: „Cítim sa dobre. Nikdy som sa neliečil a stále sa neliečim. Ponúkli mi, samozrejme, liečbu po tom, ako lekári spravili biopsiu, dali vzorky na testovanie. Ale vykašľal som sa na to,“ tvrdil v minulosti. Najviac mu pomáhala podľa jeho slov "kocky, ktoré harmonizujú organizmus“: „Chodím na také kocky. Pán inžinier Červenko mi povedal, že on má patent na kocky, ktoré harmonizujú organizmus. Je to z Ázie. Či to nechcem skúsiť. Vraj mi to pomôže.  V oboch rukách držím kocky. Ako faraóni, ktorí sedia v kresle. Sedím a držím. Asi dvadsať minút. Nastavil ma, diagnostikoval ma, odfotil mi auru. Podľa toho vraj vedel, ako pracovať. Poviem pravdu, príliš som sa nad tým nezamýšľal, ako to funguje. Veľa vecí vo svojom živote robím iracionálne, tak prečo by som nedržal kocky? Najprv som chodil dvakrát do týždňa. Teraz tak raz do týždňa približne na hodinovú kúru. Už si auru nesledujem, už na to kašlem. Na začiatku mi ju pán inžinier pred sedením a po ňom fotil, aby mi dokázal, že to má vplyv. Farba bola úplne iná. Tmavočervená znamená, že nie je všetko úplne v poriadku a potom išli farby do svetlejších cez modrú a zelenú. Niektorí cítia mravčenie. Každý ináč. Ja som bol jeden z mála, kto nič necítil, len som to držal. Monika s tým má však empirický zážitok," opísal v roku 2018.

ANKETA
Zvolili by ste po diagnostikovaní rakoviny alternatívnu liečbu?
  

Biznismen zrejme vyskúšal všetkých možných terapeutov no nakoniec je jeho život aj tak v rukách odborníkov na medicínu. 

Fedor leží v nemocnici v umelom spánku. Jeho stav je veľmi vážny. Po dlhom čase sa mu vrátila rakovina, agresívny lymfóm v brušnej dutine,“ objasnila europoslankyňa pre Nový Čas. Viac sa k stavu exmanžela vyjadrovať nechcela.

Podnikateľ, ktorý sa v minulosti pohyboval v politických kruhoch má v rodine eso. Manžel jeho dcéry Doroty, Tomáš Alscher má na liečbu onkologických ochorení totiž "najsilnejšie páky".

Flašíkov zať totiž šéfuje Národnému onkologickému ústavu (NOÚ), ktorý je najvyšším špecializovaným pracoviskom na Slovensku v oblasti onkologickej liečby. Vo vedení ústavu pôsobil predtým ako ekonomický riaditeľ. Vo výberovom konaní ho ktoré kritizovala Transparency International Slovensko, nakoniec ho aj tak zvolili do funkcie šéfa NOÚ, kde je dodnes.

FOTO Flašíkov zať a šéf onkológie s jeho dcérou Dorotou na dovolenke

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 16:51