Fedor Flašík archív
StoryEditor

Svojho času mediálny mág Fedor Flašík, skončil v nemocnici. Má opäť problém s rakovinou?

04.04.2024, 11:07
Celebrity

Bývalý manžel europoslankyne Moniky Beňovej skončil nečakane na nemocničnom lôžku. Fedor Flašík už roky bojuje so zákernou diagnózou​ a zdalo sa, ze tá to najhoršie za sebou. Nie je to, zdá sa tak. "stvroriteľ" Smeru aktuálne leží na ARO v umelom spánku.

Fedor Flašík je vo vážnom stave hospitalizovaný v jednej z bratislavských nemocníc. Rakovinu lymfatických uzlín, mu diagnostikovali v lete 2010. „Dva dni som len tak sedel a rozmýšľal. Potom som si povedal, že je to tak a treba s tým zabojovať,“ povedal Flašík v tom čase. Napokon sa rozhodol pre alternatívnu liečbu, ktorá zabrala. Žiaľ, ako to u niektorých typoch tejto choroby býva, vrátila sa.

Pred dvoma týždňami sa jeho zdravotný stav náhle zhoršil a musel byť s agresívnym lymfómom v brušnej dutine hospitalizovaný. Z onkológie ho dokonca previezli na ARO, kde lekári bojujú o jeho život. Momentálne je v umelom spánku.

Značnú časť svojho života prežil Fedor Flašík tvoril pár so smeráckou političkou Monikou Beňovou, s ktorou sa v roku 2006 oženil, no po jedenástich rokoch aj následne rozviedol. Napriek tomu ostali obaja veľmi dobrými priateľmi, ktorí sa podporujú. 

Dalo sa preto čakať, že europoslankyňu správa o Flašíkovej chorobe ju hlboko zasiahla: „Fedor leží v nemocnici v umelom spánku. Jeho stav je veľmi vážny. Po dlhom čase sa mu vrátila rakovina, agresívny lymfóm v brušnej dutine,“ objasnila so smutným hlasom europoslankyňa pre Nový čas.

Flašík sa pracovne etabloval počas éry Vladimíra Mečiara, keď jeho reklamná agentúra Donar profitovala z rozsiahlych štátnych zákaziek. Tiež aktívne prispieval k volebným kampaniam HZDS v rokoch 1994 a 1998, čím si zabezpečil významné postavenie v slovenskej politike a reklame. 

ANKETA
Páčili sa vám Flašíkové kampane?

Jeho úspechy v tomto období boli často spájané s klientelizmom, čo Flašík v rozhovore pre denník Práca otvorene priznal. Z éry Mečiarizmu sú legendárne hodiny, ktoré nechali zavesiť oproti Prezidentskému palácu, aby odpočítavali dni dosluhujúcemu prezidentovi Michalovi Kováčovi. Bol to Flašíkov nápad. V rámci politickej kampane Donaru pre Mečiarovu HZDS vznikla známa volebná pesnička, hymna HZDS, Vivat Slovakia. Pesničku politickej kampane Okrem „otca" Vladimíra Mečiara si ju schuti zaspievali Ján Cuper, Ivan Lexa, Ivan Gašparovič, Katarína Tóthová či Ján Ducký.

Krajina nášho srdca

Tento slogan hlásal bilbord HZDS z dielne Flašíkovho Donaru. Švajčiarsko sa zo Slovenska však nikdy nestalo. Vladimír Mečiar je ne ňom ‘úsmevom vsadený do nádherných zelených lúk našej prírody. Pozornému oku potom neuniklo, že je to záber z fopobanky a lúky sa nachádzajú v Alpách.

Cez Donar išli aj kampane vtedy štátneho Slovenského plynárenského priemyslu (SPP). Keď to Mečiarovi vyčítal poslanec Vladimír Palko (KDH), líder HZDS označil Flašíka za parazita na tele jeho vlády

 

Neskôr, s nastúpením Roberta Fica a strany Smer do politického diania, vrátil aj Flašík. Stal kľúčovou postavou v prvej volebnej kampaň roku 2002. Tento krok znamenal začiatok ich dlhoročnej spolupráce.

Ich fungovanie bolo známe tým, že Flašík, ako reklamný mág, dokázal vytvárať kontroverzné a zároveň efektívne kampane, ktoré zaujali verejnosť a prinášali Smeru pozornosť. Flašíkova stratégia zahŕňala aj odvážne vizuáli a posolstvá, ako napríklad slávny slogan: „Do Európskej únie! Ale nie s holými zadkami.“ Navyše, jeho schopnosť prezentovať Fica ako „dobrý produkt“ kulminovala výrobou televízneho spotu Majster Poriadok, ktorý humoristicky kritizoval predchádzajúcich politikov.

Pripomeňte si známu pesničku Vivat Slovakia

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 15:27