Hana Lasicová krátko na to, ako ju odviezla sanitka.Instagram/Hana Lasicova
StoryEditor

Hanu Lasicovú musela urgentne odviezť sanitka. Dnes je jej stav stabilizovaný

31.01.2024, 10:00
Celebrity

Hana Lasicová prežíva v súkromí jedno z najkrajších období v živote. Po utajovanom rozvode má po svojom boku partnera, s ktorým ju spája príbeh ako z románu. No zdá sa, že sa musí pasovať so zdravotnými problémami.

Aj napriek zdravému životnému štýlu potrápil Hanu Lasicovú (42) problém, ktorý je príznačný skôr pre fajčiarov, obéznych či starších ľudí.

Priznanie

Hana na svojich sociálnych sieťach zverejnila fotografie, na ktorých vyzerá šťastne a hlavne úplne v poriadku. No realita bola podľa jej slov iná: „Vyzerám úplne v poriadku na týchto fotkách a aj sa tak cítim. Napriek tomu má pár dní na to odviezla sanitka urgentne do nemocnice. Tlak som mala 200 na 120. Vôbec nič som necítila, nič ma nebolelo, nebola som unavená, nemala rozmazané videnie, červenú tvár, ani som sa nezadýchala, ani mi nebúšilo srdce...“

Hana má len 42 rokov a ako ona sama hovorí, vedie zdravý životný štýl, neholduje cigaretám ani alkoholu a aj cholesterol či EKG má absolútne v poriadku. No zdanie často klame: „Nikdy by som nezistila, že som na tom takto a už by ma asi rovno kleplo, keby som nebola na preventívnej prehliadke. Keby mi doktorka pri raňajšom minimálne zvýšenom spodnom tlaku nekládla na svedomie, že si ho mám pravidelne sledovať. Keby 10 minút potom, ako som volala na 155, neprišla sanitka.“

image

Hana so svojím staro novým priateľom.

Instagram/Hana Lasicova

Stresujúce obdobie

Hana si síce myslela, že má pod kontrolou nielen svoj život, ale aj stres, no všetko nasvedčuje tomu, že práve on bol spúšťačom jej zdravotných problémov. Našťastie je jej zdravotný stav po niekoľkých mesiacoch stabilizovaný. Hana sa o svojich problémoch zrejme rozhodla verejne prehovoriť z jedného dôvodu. 

Aby ľudí upozornila na to, aké dôležité je pravidelne absolvovať preventívne prehliadky, ale tiež na to, aby sa v živote vyhýbali stresovým situáciám, ktoré môžu mať negatívny dopad na ich zdravie. 

Rovnako vysvetlil nedávno panovník Karoll III. prečo verejne priznal operáciu prostaty. Dúfa, že to pre mnohých bude zdvihnutý prst a rozhodnú sa ísť včas na preventívnu prehliadku. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. máj 2024 20:43