Magda Vašáryová.
StoryEditor

Hana Lasicová sa pochválila úspechom svojej slávnej mamy. Neuveriteľné, čo dokázala vo svojich 76 rokoch

18.10.2024, 14:00
Celebrity

Magdaléna Vašáryová (76) sa v prvom rade preslávila ako známa slovenská herečka. Až neskôr jej začala viac ako divadelné dosky imponovať politika. Jej kariéra je pozoruhodná, rovnako ako životný entuziazmus, ktorý jej môžu mnohí závidieť.

Kým si iné dámy vo veku pani Vašáryovej užívajú dôchodok, ona sama je stále aktívna a jej prínos pre spoločnosť bol aj patrične ocenený.

Dlhoročné skúsenosti

Aj keď si pani Vašáryovú mnohí spájajú predovšetkým s jej nebohým manželom, Milanom Lasicom, ona sama je uznávanou osobnosťou nielen na umeleckej, ale aj politickej scéne. Okrem toho, že roky pôsobila ako poslankyňa NRSR bola aj veľvyslankyňou v susednom Rakúsku a Poľsku. V roku 1999 dokonca kandidovala na post prezidentky Slovenskej republiky. Bývalá poslankyňa posledné roky trávi skôr na akademickej pôde a je aktívna aj v spoločenskom živote. Práve vďaka tomu bola zo strany Masarykovej univerzity v Brne ocenená a bol jej udelený čestný doktorát v oblasti medzinárodných vzťahov a diplomacie.

Gratulovala aj dcéra

Hana Lasicová je na svoju mamu právom hrdá. Aj preto jej k úspechu verejne pogratulovala: „Gratulujem mojej skvelej mame k čestnému doktorátu v odbore medzinárodné vzťahy a diplomacia na Masarykovej univerzite v Brne.“ Ku gratulantom sa okrem fanúšikov pripojili aj také mená ako Ľubica Čekovská, Juraj Kemka či Oľga Belešová. Slovensko môže byť na pani Vašáryovú právom hrdé a ku gratulantom sa samozrejme pripájame aj my.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. október 2024 14:20