Obľúbený herec sa utopil vo vírivke vo svojej luxusnej vile.
StoryEditor

Šokujúca smrť Matthewa Perryho vo vírivke: KTO a KEDY ho našiel. Ako ho ťahali z vody?!

31.10.2023, 09:34
Celebrity

Správa o skone hviezdy seriálu Priatelia Matthewa Perryho (†54) zasiahla nielen jeho rodinu a fanúšikov, ale aj širokú verejnosť. Postava Chandlera, ktorú herec stvárnil v obľúbenom sitcome, je legendárna. Čo bolo príčinou smrti Matthewa Perryho? Na povrch unikli nové detaily vyšetrovania.

Komediálny herec sa v súkromnom živote stretával s démonmi, ako sa zveril vo svojej knihe, ktorá vyšla minulý rok. V nej sa okrem iného otvorene zveril so svojim dlhoročným zápasom so závislosťou na návykových liekoch a alkohole. Absolvoval kvôli nej veľký počet odvykacích kúr. Vo svojich posledných rozhovoroch ale tvrdil, že už je jeho závislosť za ním.

Mnohí ľudia začali špekulovať o tom, či za príčinou umelcovho úmrtia nestála práve bitka s opiátmi a návykovými látkami. To sa však zatiaľ nepotvrdilo. Prví záchranári, ktorí do domu vstúpili, údajne mali nájsť v Chandlerovom dome antidepresíva a lieky proti úzkosti, ale na mieste nemalo byť ani stopy po akýchkoľvek nelegálnych drogách.

Kto a ako ho našiel?

Ako prvý objavil podľa vyjadrenia prvých zasahujúcich v sobotu 28. októbra Matthewa vo vírivke jeho asistent. Toho herec ešte predtým poslal preč, aby mu niečo zariadil. Keď sa muž vrátil do domu, už bolo neskoro. Našiel hercov pod vodou a vyzdvihol ho nad hladinu, aby sa dostal na vzduch. To už bol seriálový Chandler vraj po smrti.

image

Hercova vila v losangeleskom Pacific Palisades.

Profimedia - Paparazzi

Keď ho objavili, bolo už neskoro

Keď do domu v losangeleskom Pacific Palisades dorazili hasiči, ktorí hviezdu Priateľov z vírivky vytiahli, nemohli už nič robiť. Lekári museli konštatovať smrť.

„Hasiči mesta Los Angeles zareagovali, že našli dospelého muža v bezvedomí v samostatnej vírivke. Prizerajúci muž vyniesol hlavu nad vodu a dostal ho na okraj, potom ho hasiči po príchode z vody vytiahli. Rýchle lekárske posúdenie bohužiaľ ukázalo, že muž zomrel ešte pred príchodom záchranárov. Okolnosti vyšetruje LAPD a súdny lekár LA County. Smútime s rodinami a priateľmi, ktorí nečakane stratia niekoho blízkeho,“ popísal podľa denníka dailymail, čo sa dialo na mieste tragédie, kapitán Erik Scott z LAFD.

Prebehla pitva

Miestne úrady pre NY Post potvrdili, že v nedeľu prebehla pitva. Doktor však žiada, aby boli vykonané ďalšie testy vrátane toxikológie, čo môže potrvať až niekoľko mesiacov. Príčina smrti je preto nateraz neznáma. Z doterajších informácií vyplýva, že sa zrejme utopil. 

Matthew Perry sa preslávil rolou vtipného Chandlera Binga zo sitkomu Priatelia. “Sme šokovaní a zarmútení smrťou nášho priateľa Matthewa,” povedali Marta Kauffman, David Crane a Kevin Bright, tvorcovia spomínaného seriálu.

Aj napriek skutočnosti, že pitva už bola vykonaná, lekári a úrady stále čakajú na výsledky toxikologickej správy. Výsledky by tak mali objasniť, či v Perryho smrti hrali rolu nejaké cudzie látky. Zdroj z bezpečnostných zložiek ale CNN uistil, že zatiaľ neexistujú žiadne podozrenia z cudzieho zavinenia. Napriek tomu smrť kanadsko-amerického herca Matthewa Perryho vyšetruje oddelenie lúpeží a vrážd losangelskej polície.

Chcel pomáhať

Slávny herec založil v Malibu Perry House -  zariadenie pre mužov, ktorí chcú žiť triezvo. Napísal tiež hru s názvom Koniec túžby, ktorá je osobným odkazom svetu. Aj jeho memoáre sú otvorenou a úprimnou spoveďou. „Keď zomriem, viem že ľudia budú hovoriť o Priateľoch, Priateľoch, Priateľoch. A ja som za to rád. Som šťastný, že som ako herec odviedol dobrú prácu. Ale pokiaľ ide o moje takzvané úspechy, bolo by pekné, keby Priatelia boli uvedení ďaleko za vecami, ktoré som urobil, keď som sa pokúsil pomôcť iným ľuďom. Viem, že sa to nestane, ale bolo by to pekné,” uviedol v jednom z rozhovorov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 17:06