Anna s otcom Felixom Slováčkom, keď ešte bolo všetko v poriadku.Profimedia
StoryEditor

Zdrvený Felix Slováček a rakovina jeho dcéry: Aničke sa pridal ďalší typ zákernej choroby, vlasy ide zhodiť

10.10.2023, 11:42
Celebrity

Veľkú podporu zo strany svojich blízkych má Anička Slováčková (28) vo svojom už niekoľkoročnom boji s rakovinou. Jej otec Felix Slováček (80) je pripravený dcére so všetkým pomáhať. Finančne i psychicky.

Legendárny saxofonista Felix Slováček je aj po osemdesiatke stále v jednom kole. Jazdí po kšeftoch a snaží sa zaistiť seba, manželku Dádu Patrasovú. Teraz aj dcéru, ktorej osud naložil na plecia poriadne bremeno: „Anička je strašne silná a ja to beriem tak, že každý koncert teraz hrám aj pre ňu. Som pripravený jej maximálne pomáhať. Čo zarobím, dám pokojne do jej liečby!“ povedal Blesku Slováček. „Vedeli sme to dlhší čas, ale Anička to chcela oznámiť sama,“ povedal hudobník.

Odhodlaný bojovať

Muzikant chce byť pre dcéru aj fyzickou oporou, ale čaká ho turné s projektom Felix Slováček a magická Šumava i mnoho ďalších vystúpení. „Budeme si pravidelne volať, a keď budem v Prahe, budem jej nablízku. Zvládneme to, musíme!“ doplnil muzikant, ktorý sa snažil hovoriť silným, pevným hlasom, aby nebolo poznať, že je tiež zlomený. Musí predsa podporovať obe svoje „dievčatá“ – Aničku aj manželku Dádu, ktorá návrat ochorenia dcéry nesie veľmi zle.

Nádor v pľúcach

Slováčková v roku 2019 porazila rakovinu prsníka, teraz ale bojuje s iným typom zákernej choroby. „Usadila sa mi tentoraz v pľúcach... Ale aj tak som pripravená znova na boj. Minimálne dnes som sa na ten boj už trochu pripravila,“ napísala speváčka a herečka okrem iného vo svojom vyhlásení.

image

Po boji sa rakovinou prsníka sa tešila z vlasov, ktoré jej dorástli.

aas

„Je to jednoducho tak, že mi na začiatku septembra alebo na konci augusta bolo povedané, že mám späť… ochorenie, ktoré sa volá rakovina. Samozrejme ma teraz zase čaká nejaká liečba a tak no,“ priznala herečka, ktorá začína svoj boj o zdravie od začiatku.

Anna Julia Slováčková pri prvom boji s rakovinou prišla o vlasy. Teraz sa rozhodla, že sa nebude prizerať ako stráca korunu rásy: „Urobím si chlapčenskú hlavičku, už nechcem zažiť to, čo prvýkrát. Bolo naozaj traumatizujúce si vyťahávať vlasy z hlavy.“

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 19:03