Naomi Campbell priznala, že v minulosti trpela silnou závislosťou na drogách.instagram/naomi
StoryEditor

Naomi Campbell si v živote prešla peklom: Počas kariéry ju takmer zabila závislosť na drogách

29.09.2023, 17:00
Celebrity

Každá známa celebrita vie, aká náročná je sláva. Nielenže si musíte neustále udržiavať svoje miesto v spoločnosti, ktoré môže kedykoľvek nahradiť niekto iný, ale takisto ste nútené vyzerať za každých okolností dokonale, aby novinári nemali o čom písať. Je to tlak, ktorý rozhodne nemá dobrý vplyv na fyzické a psychické zdravie. Svoje o tom vie aj modelka Naomi Campbell, ktorá si počas kariéry prešla peklom.

Naomi Campbel patrí medzi celebrity, ktoré pozná snáď každá z vás. Preslávila sa ako topmodelka, no mimo toho má za sebou úspešnú kariéru herečky, speváčky či spisovateľky. Známa je však najmä preto, že sa jej ako černoške po prvýkrát podarilo dostať na obálku magazínu Vogue. Aj keď ju mnohí považujú za kontroverznú, Naomi ukrýva vo svojom vnútre citlivú dušu, ktorá si v živote prežila naozaj všeličo. Len nedávno priznala, že počas modelingovej kariéry trpela ťažkou závislosťou na drogách.

Ani drogy nezahojili jej rany

Možno si poviete, že Naomi je úspešná celebrita, ktorá má všetko, no nie je to tak. Počas kariéry totiž takmer prišla o život. Len nedávno otvorene prehovorila o veľmi ťažkom období a zároveň priznala, že trpela závislosťou na alkohole a drogách. K užívaniu kokaínu ju podľa jej slov priviedli traumy z detstva a smútok zo straty blízkeho priateľa, ktorým bol návrhár Gianni Versace. „Myslím, že keď som začala brať, jedna z vecí, ktorú som sa snažila zakryť, bol smútok. Závislosť je taká hlúposť,“ povedala Naomi. Myslela si, že drogami sa jej podarí zahojiť rany, no tie jej spôsobili ešte väčšie strachy a úzkosti. So závislosťou bojovala päť rokov a keď skolabovala počas fotenia, niečo sa v nej zlomilo.

 

Pomohlo jej liečenie

Keďže počas fotenia prišla takmer o život, povedala si, že nemôže takto ďalej žiť. „Zabíjala som sama seba. Bolo to veľmi zraňujúce,“ priznala Naomi, ktorá sa hneď po tom rozhodla nastúpiť na liečenie. „Bola to tá najlepšia a zároveň jediná vec, ktorú som v tom čase pre seba mohla urobiť,” povedala. Síce trvalo naozaj dlhý čas, kým sa vyrovnala so závislosťou a dokonca tvrdí, že sa to občas ešte objaví, no zvládla to. Veľkou oporou sú jej najmä dve malé deti, pre ktoré by dala všetko na svete. Veríme, že to tak ostane aj naďalej.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 04:26