Český herec a dabér Zbyšek Pantůčkek je tri týždne nezvestný.dreamstime
StoryEditor

Známy český dabér a herec je už tri týždne nezvestný. Kolegovia hovoria o JEHO vážnych problémoch

27.09.2023, 11:56
Celebrity

Česká polícia už tri týždne pátra po nezvestnom hercovi a dabérovi Zbyškovi Pantůčkovi (55), ktorý zmizol deväť dní predtým, ako rodina ohlásila polícii, že sa s ním nevedia skontaktovať. Zľahla sa po ňom zem a nikto nevie nič o jeho ďalšom osude. Aké posledné slová povedal synovi?

Jeho kolega a veľký obdivovateľ Bohdan Tůma redakcii povedal, že posledné roky mali byť pre Zbyška veľmi krušné. Bojoval s mnohými démonmi. Z jeho slov až mrazí a vyvolávajú po stratenom hercovi ešte vyššie obavy. 

Aj po troch týždňoch stále visí meno herca a dabéra Zbyška Pantůčka v policajnej databáze nezvestných osôb. Akoby sa vyparil, vôbec nikto o ňom nič netuší: "Jeho životná partnerka Jana Mařasová je moja spolužiačka, vynikajúca herečka a dabérka. S tou som hovoril a nikto naozaj nič nevie. Posledná informácia bola, že deň pred svojím zmiznutím hovoril so svojím synom, údajne mu mal oznámiť, že odchádza do Nemecka do Berlína točiť reklamu. Potom už bol nedostupný a nikto nič o ňom odvtedy nevie,“ povedal eXtra.cz asi najznámejší český dabér, jeho kolega Bohdan Tůma.

„Je to záhada. Že by toľko týždňov nepoužil platobnú kartu a že by mal plné vrecká hotovosti, to je predsa zvláštne. Ako jediná extrémna vec ma napadá, že by musel snáď byť celý čas zavretý v nejakej sekte, izolovaný, kde sa oňho starajú a živia ho. Alebo ak sa sám, bez toho, aby to niekomu povedal, neprihlásil na nejakú odvykačku. Že sám so sebou začal niečo robiť,“ uvažuje nahlas bezradný známy. V takom prípade by sa ale zrejme policajtom muža podarilo aj tak dohľadať a pravdepodobne by nebol v pátračke.

image

Zbyšek Pantůčkek (vľavo) v divadle s hercom Lukášom Vaculíkom. 

Profimedia

Vážne problémy

Niektorí ľudia už po zmiznutí obľúbeného umelca naznačovali, že nezvestný Zbyšek mal trpieť veľkými problémami. „Viem, že mal niekoľko rokov psychické problémy. A niekedy sa aj stalo, že takto zmizol, ale nikdy to nebolo na takú dlhú dobu, preto sú z toho všetci takí nesvoji. Dúfame, že sa to čoskoro nejako vyrieši a že sa Zbyšek niekde objaví,“ uviedol umelec Aleš Háma podľa webu TN.cz. „Poslednou dobou bol veľmi unavený z celej situácie, ktorú so sebou niesol čovid, práce a choroby, začalo ho to strašne zmáhať. Po covide sa veľmi ťažko vracal do práce, často sme museli preskúšať jeho role,“ uviedol k zmiznutiu herec Martin Zounar.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 02:14