Speváčka Marta Jandová pôsobí aj v roli porotkyne talentovej šou.Televízia JOJ
StoryEditor

Vyčerpanie sa snaží Marta Jandová potláčať fyzickým relaxom

24.10.2022, 09:41
Celebrity

Česká speváčka, ktorá sedí v porote talentovej šou priznala trápenia, ktoré sa odzrkadľuje v jej očiach a na psychike. Rozhodla sa nesedieť nečinne, ale bojovať s týmto nešťastným obdobím po svojom, aktívne!

Umelkyni by jej život možno mohli mnohí závidieť, vždy to však nie je prechádzka ružovou záhradou. Jesenná únava je záležitosť, s ktorou bojuje väčšina z nás a neobišlo to ani speváčku a porotkyňu šou Česko Slovensko má talent. Tá priznala, že v poslednej dobe nemá vôbec žiadnu energiu. Zdá sa, že hudobníčka je sensitívna na jesenné obdobie: „Mám približne rovnakú energiu ako padajúci list. Chcem gauč a čaj a knihu a masáž a vypnúť telefón a dobrý koláč a dva dni voľna," priznala fanúšikom. „Teraz mám pol hodiny času. Sedím v aute na parkovisku, pred bazénom a prvýkrát si idem zaplávať," napísala na svojom profile. I keď cíti, že ju sily opúšťajú prinúti sa k fyzickej aktivite, ktorá ju dúfajme vyvedie z tohto jesenného marazmu.

Je niekoľko možností ako s melancholickou náladoou zatočiť

Čo sa týka príjmu vitamínov, nedostatok vitamínu D býva najčastejší problém. Jeho najbohatšími zdrojmi sú olej z tresčej pečene a morské ryby ako sardinky, sleď, losos alebo makrela. Nemusíte sa však denno-denne nútiť jesť ryby, aby ste si poradili s nedostatkom vitamínu D, to by bolo celkom monotónne. Nájdete ho aj v špenáte, kapuste, cereáliách či slnečnicových semiačkach. Hríby sú taktiež bohatý zdroj ergosterolu, ktorý sa premieňa na vitamín D. Napríklad také kuriatka obsahujú 45% a hríb smrekový až 60% dennej dávky vitamínu D potrebnej pre dospelého človeka. Hubárčenie je preto skvelou jesennou aktivitou kombinujúcou prechádzku na červom vzduchu aj dopĺňaním vitamínu D! A pokiaľ nič nenájdete, vždy môžete siahnuť po výživových doplnkoch, ktoré môžu pomôcť aj so zvýšením energie. 

Útulná atmosféra

Je ľahké sa cítiť rozladený, keď je nebo sivé a vo vzduchu sa ráno vznáša hmla. Nebudeme sa hádať s nikým, kto by radšej uprednostnil zakempovať v deke na gauči. V takýto čas je dôležité, aby sme sa doma cítili príjemne a komfortne. Niekedy stačí len zopár dekorácií, možno kytica z jesenného farebného lístia či kvetov alebo iné ozdoby formou „čo príroda dala“ a tá správna atmosféra sa nastolí mihnutím oka. Deka, šálka horúceho čaju, čokolády či kávy, hrubé ponožky a relax môže začať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 20:32