Zora sa môže pochváliť ukážkovou postavovu
StoryEditor

K štíhlej postave bez jojo efektu. Pozrite sa, ako sa dostať do formy podľa Zory Czoborovej

28.01.2022, 11:00
Celebrity
Zora Czoborová má za sebou dlhú radu športových úspechov. Je bývalou majsterkou sveta vo fitness či majsterkou Slovenska v aerobiku. Už niekoľko rokov sa snaží pomôcť mnohým ženám dostať sa do formy pomocou vyváženej stravy a cvičenia. Pozrite sa, ako byť podľa fit a sexi bez jojo efektu podľa slovenskej fitnessky.

Zdravou stravou k vysnívanej postave

Zore Czoborovej sa dlhé roky zverujú do rúk ženy, ktoré sú odhodlané a pripravené schudnúť. Ako to robí? Podľa slovenskej fitnessky je najdôležitejšie si uvedomiť, že to potrebujete. Veď predsa, sami musíte byť odhodlaní vydržať a prijať zmenu životného štýlu, ktorá u vás nastane. Ak totiž po pár dňoch zdravého stravovania a cvičenia prídete domov a zjete všetko, čo vám chladnička ponúkne, môžete sa pripraviť na známy jojo efekt. Ďalším dôležitým krokom k vysnívanej postave je čistá strava. Podľa Zory 70% úspechu pri chudnutí závisí práve od stravy a iba 30% od cvičenia. To znamená, že by ste čo najskôr mali zmeniť svoje stravovacie návyky, ale žiadna diéta, iba čistá a vyvážená strava. Najlepšie je prijímať kuracie alebo morčacie mäso, či ryby, ktoré si urobíte na olivovom oleji. Ako prílohu môžete použiť ryžu či cestoviny, ale bez zbytočných mastných omáčok. Zelenina je najlepšia čerstvá, dusená alebo pripravená na pare. Je dôležité, aby ste popri dodržiavaní stravy vylúčili všetky sladené nápoje a nahradili ich dostatočným množstvom čistej vody. Náhradou sladkostí môže byť sušené či čerstvé ovocie, ale dajte si pozor, aby ste to sním neprehnali, pretože sa v ňom nachádza veľké množstvo cukru. Slovenská fitnesska však upozorňuje, že úspech budete mať zaručený len vtedy, ak budete disciplinovaní. Samozrejme, popri vyváženej strave je potrebný aj pohyb, ktorým môžete dosiahnuť pevné stehná či brucho.  

Dôležitá je disciplína a odhodlanie

K strave pripojte efektívny pohyb, pri ktorom budete mať úspech zaručený. Zora Czoborová však pripomína, že nemáte zabúdať na to, že po prvom tréningu aerobiku z vás určite nebude hneď sexi modelka, pretože na to treba čas a disciplínu. Ak chcete rýchlo zhodiť pár kíl, musíte najprv spáliť tuk. Do svojho programu by ste preto mali zaradiť rôzne aeróbne cvičenia, ako napríklad korčuľovanie, rýchla chôdza či beh. Najideálnejšie je cvičiť ráno a nalačno, ale určite nebude stačiť 10 či 15 minút, pretože proces spaľovania začína až po 30 minútach. Slovenská fitnesska odporúča cvičiť minimálne 45 až 60 minút, a to šesť krát do týždňa s jedným dňom odpočinku. Ak chcete naopak len spevniť a vytvarovať postavu, ideálne je cvičiť tri krát do týždňa. „Je to len na tebe, na tvojom rozhodnutí. O tvojej vôli, o tvojom prístupe, o tvojej disciplíne a o tvojom zdraví,“ odkazuje Zora Czoborová všetkým ženám, ktoré sa boja, že zlyhajú. A preto sa postavte, začnite zdravo jest a efektívne cvičiť. Hlavné je, aby ste sa nevzdávali.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:46