Lauren napriek postihnutiu pôsobí vo svete šoubiznisu
StoryEditor

Kvôli zlému tampónu prišla o obidve nohy. Svojho sna byť modelkou sa však nevzdala

26.01.2022, 14:40
Celebrity
Lauren Wasser sa kariére modelky venuje už od útleho detstva. Keď mala 24 rokov, život sa jej však prevrátil naruby. Život ohrozujúci syndróm toxického šoku ju bohužiaľ pripravil o obe nohy. Kariéru však nezanechala, práve naopak - dnes búra vo svete modelingu všetky stereotypy.

Lauren Wasser si kariéru modelky nevybrala sama. Keďže sa obaja jej rodičia venovali modelingu, už ako štvormesačná mala možnosť pózovať pre známy taliansky magazín Vogue. Odvtedy cestovala po celom svete, až kým sa v roku 2012 nezobudila s pocitom prechladnutia. Po mnohých lekárskych vyšetreniach jej diagnostikovali syndróm toxického šoku, ktorý je síce málo známy, ale vo väčšine prípadov smrteľný. Ten napokon viedol k dvom amputačným operáciám nôh.

image

V detstve sa jej smiali, dnes je pre mnohé ženy vzorom. Mladá Slovenka dokazuje, že váha je len číslom

Nemyslela si, že bude ešte milovaná

Bola obyčajné mladé 24-ročné dievča so sľubnou kariérou modelky až pokým sa jej život neobrátil naruby. V deň, keď dostala menštruáciu, pocítila príznaky podobné chrípke alebo prechladnutiu. O pár hodín dostala vysokú horúčku, ktorá vystúpila až na štyridsiatku. Od bolesti dostala infarkt, odpadla vo svojom byte. Až po týždni sa zobudila na nemocničnom lôžku a vôbec netušila, čo sa deje. Tým, že jej začali zlyhávať aj potrebné orgány, lekári jej dávali takmer nulovú šancu na prežitie.

Diagnostikovali jej syndróm toxického šoku spájaného so stafylokokom, ktorý v tele vyvolalo používanie menštruačného tampónu. Niektoré druhy tampónov totiž obsahujú vysokú dávku chemikálii, ktoré vytvárajú ideálnu pôdu pre baktérie. Postupne sa do jej pravej nohy dostala gangréna a nebola iná možnosť, no museli ju amputovať. „Osem mesiacov som bola na invalidnom vozíku bez pravej nohy. Museli mi oholiť hlavu. Celá moja identita bola odcudzená. Pokúsila som sa spáchať samovraždu. Takmer som si vzala život, pretože som nevedela, že niekedy budem tým, kým dnes som,“ povedala Lauren Wasser a dodala, že si nemyslela, že bude ešte niekedy milovaná. Bohužiaľ, v roku 2018 jej museli amputovať aj druhú nohu. Nedá sa povedať, že by to zvládala lepšie, no doktori ju na to pripravili, a tak sa s týmto osudom mohla vyrovnať ešte o čosi skôr...

Ako modelka búra stereotypy

Zaobstarala si zlaté protetické nohy, vďaka ktorým ju pozná takmer celý svet. Ako modelka dnes búra všetky stereotypy. „Snažím sa zmeniť to, čo si myslíme, že je krásne. Toľko rokov sme videli len jedno vnímanie a teraz som prišla ja so svojimi zlatými nohami. Myslím si, že to prináša novú, sviežu atmosféru, rozmanitosť a zmenu. Úprimne povedané, nebavil ma modeling, keď som vyrastala, ale teraz to milujem, pretože mi to všetko už dáva zmysel,“ priznáva Lauren, ktorá bojuje za nový scenár vo svete módy. Bola veľmi vďačná, keď ju aj po nešťastnej chorobe prijali späť. Zistila tým, že sa doba zmenila a ľudia sú omnoho otvorenejší.

V súčasnosti si svoju inakosť veľmi užíva, pretože vie, že všetko má svoj dôvod. Pre ľudí má preto jedno dôležité posolstvo: „čokoľvek si myslíte, že je vaša najslabšia stránka, je v skutočnosti vaša najsilnejšia. Vaša sila je byť jedinečný, to vás odlišuje od ostatných. A to je to, čo vás robí krásnymi, pretože máte niečo, čo nikto iný nemá.“ Krásna bojovníčka si síce musela prejsť niekoľkoročným peklom, ale vďaka jej odhodlanosti a sile dokázala aj zo zlého vyťažiť najmä to dobré. Je naozaj ukážkou toho, že sa nikdy nemôžete vzdávať.

Pozrite si, ako Lauren vyzerá:

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 11:17