shuttetstock.com
StoryEditor

Ako sa o seba starajú svetoznáme módne ikony? Rihanna prezradila, bez čoho nevytiahne päty z domu

21.05.2019, 18:33
Celebrity
Ikonický look je taký, ktorý vás nadchne aj o sto rokov. Od Marilyn až po Rihannu - vybrali sme pre vás ženy, ktoré sa už navždy zapísali do dejín módy.

Marilyn Monroe
Keď  sa povie ikona, každému napadne práve ona. Stelesnenie nevinnosti a hriechu zároveň, to je legendárna Marilyn, ku ktorej patria neodmysliteľne platinové vlasy, biela alabastrová plet a červené pery. Nikdy sa vraj neopaľovala a jej pleť musela byt vždy dokonalá. V jej časoch totiž neexistoval retuš ani filtre, takže jej krása musela byt skutočná. Pod mejkap vraj používala ako „bázu“ Nivea krém v hrubej vrstve a telo si natierala lanolínom. Vlasy mala vždy dokonalo odfarbené, umývala si ich minimálne a ku korienkom si namiesto suchého šampónu dávala detský púder. O Marilyn je známe, že používala parfum Chanel Nº, ktorý je na pultoch v parfumériách dodnes. Čo ste však o nej možno netušili, je fakt, že Marilyn Monroe chodila do fitka! Normálne pravidelne cvičila, aby jej obliny neboli iba oblé, ale aj pevné. Aj keď si ju pamätáme mierne kyprú, nikdy nebola tučná a v čase svojej najväčšej slávy bola vyslovene štíhla. Denne cvičila s činkami – od drepov po Bench press v dvoch sériách po opakovaní.

Marilyn shutterstock.com

​​Audrey Hepburn
Symbolom sofistikovanej krásy je pre mnohých práve Audrey. Ultraštíhle žieňa dokázalo, že nie iba veľkými prsiami a kyprým zadkom sa dá dobyť svet. Aj napriek pánskemu štýlu obliekania a nevinnému pohľadu vyzerala neuveriteľne sexi! Ako sa o seba starala? Dvakrát týždenne si vraj naparovala tvár, aby si prečistila póry a aby sa dôkladne prekrvila jej pokožka. Dôležitosť prikladala líčeniu, ktoré bolo vždy v jemných a zemitých tónoch, pleť vždy matná a hladká. Riasy nosila vždy starostlivo oddelené a pestovala si husté, tmavé obočie. Čo sa pohybu týka, rada a veľa chodila, pobyt na čerstvom vzduchu bol vraj pre ňu alfa a omega. Samozrejme, aby si udržala ultraštíhlu postavu po celý život, nebolo to iba prechádzkami. Audrey sa veľmi zaoberala tým, čo jedla. Vždy to boli kvalitné, sezónne suroviny, čerstvá zelenina a pila vraj extrémne veľa vody.

Audrey shutterstock.com

​Sophia Loren
Tvár talianskej herečky je pre mnohých symbolom dokonalosti a zmyselnosti dodnes. Jej obrovské oči a sexepíl sú tie naj-nadčasovejšie „módne“ doplnky, ktoré buď máte, alebo nie – to skrátka neodkopírujete. Ak sa k nej však chcete priblížiť, skúste to s olivovým olejom, na ktorý vraj temperamentná Sophia nedala dopustiť – bol každodennou súčasťou jej jedálneho lístka aj prísadou do krémov či kúpeľa. Aj keď oči mala skutočne veľké, mejkapom ich ešte zvýrazňovala, tak ako výstrihmi bujné poprsie či účesmi husté vlasy. Jej beauty prikázanie teda je: „Upozorňujte na to, čo je na vás výrazné a pekné.“ Sophia sa celý život zaoberá tým, čo nás robí krásne, a ženám vždy radila, aby sa snažili nájsť vnútorný pokoj, pretože verí v to, že krása ide zvnútra, a taktiež celý život upozorňuje na to, že strava je základ: „Telo a tvár ženy nemôžu vyzerať dobre, ak si nedáva pozor na vyváženú stravu,“ tvrdí. To sú všetko pravdy, ktoré dobre vieme, len ešte ich aplikovať do nášho života :-). Sophie Loren shutterstock.com

Kim Kardashian
O žiadnej celebrite by sa v spojitosti s kopírovaním a beauty tipmi nedalo písať viac ako o Kim. Nie je herečka, nie je speváčka, vlastne nemá žiaden špeciálny talent. Má však tvár, podľa ktorej sa dávajú operovať aj muži! Je priekopníckou v kontúrovaní tváre a ideál krásy pre milióny dievčat na svete. Ošiaľ kontúrovania spustila práve ona a vďaka nej vieme, ako sa dá so šminkami doslova čarovať. Bez dokonalého mejkapu z domu nevyjde – vytieňované lícne kosti, obočie a umelé riasy, rozjasnené časti tváre – to všetko je pre Kim charakteristické. Vždy pôsobí, akoby práve prišla z pláže, no nie je to slnkom, ale matným bronzerom, ktorý je tiež jej každodenným spoločníkom. Nikdy nezabúda na dôkladné odlíčenie a tiež si vraj prikladá každý večer horúci uterák na tvár. Potom pleť dôkladne hydratuje. V oblečení je absolútne ženská a vždy upozorňuje na svoje ženské krivky, ktoré má nejedna z nás práve tendenciu zakrývať. Kim však všetkým dokázala, že neuveriteľne sexi sa dá byt, aj keď nenosíte práve veľkosť S.

Kim Kardashian shutterstock.com

​Rihanna 
Speváčka z Barbadosu je v súčasnosti asi najväčšou trendsetterkou vôbec. Čokoľvek na seba natiahne a akokoľvek zmení účes, vždy je to dobré. Žena tisícich tvárí Rihanna nosí všetko – od ultraženského štýlu cez rockový až po pánsky a vo všetkom vyzerá bohovsky. Veľmi si potrpí na vlasy – nech sú akejkoľvek farby či strihu, sú vždy zdravé a lesklé. Pleť má vždy hladkú a žiarivú, základom jej líčenia sú rozjasňovač, dymové líčenie očí a výrazná farba pier. Nikdy vraj nezabudne na metalický očný tieň, ktorý nanáša pod spodné mihalnice. Z domu by sa vraj nikdy nevybrala bez bronzera na tvári, ktorý používa, aj keď nie je namaľovaná. Musí byt v tónoch ružového zlata. V kabelke má vždy vodu na tvár v spreji s upokojujúcimi účinkami od Marca Jacobsa. Tiež sa riadi pravidlom, že keď má jednoduchý outfit, siahne po výraznom mejkape, a naopak. Nebojí sa ani modrých či zelených rúžov, no vždy musia korešpondovať s príležitosťou a oblečením.

Rihanna shutterstock.com

​Cara Delevingne
Má len dvadsaťšesť rokov, no už dnes je módnou ikonou. Či to tak bude aj o pár desaťročí, s istotou povedať nevieme, no vieme, že momentálne mieša karty a patrí k najúspešnejším modelkám súčasnosti. Jemná, drzá, chlapčenská a tak obyčajne krásna. Zaujala prirodzenou farbou vlasov, detskou tvárou a najmä hustým čiernym obočím. Ako sa stará o svoju pleť? Ešte nemusí riešiť vrásky či ochabujúce kontúry, no dôkladné čistenie, exfoliácia a dermabrázia sú každodenné rituály, ako týmto neduhom predchádzať. Rada tiež používa samo-opaľovacie prípravky, vďaka ktorým je jej koža žiarivá a navyše vyživená. Nepohne sa vraj bez vône My od Burberry, klasického Nivea krému a ceruzky na obočie od Yves Saint Laurent. Zaujímavá je svojou chlapčenskou postavou a pánskym štýlom obliekania, no aj napriek tomu je veľmi dievčenská a jemná. ​Cara Delevingne shutterstock.com

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 16:00