Ktoré zo znamení zverokruhu si vystačia aj bez polovičky?dreamstime/Nyul
StoryEditor

Túžba po nezávislosti či vysoké nároky? Tieto znamenia sa do vzťahu nehrnú a radšej zostávajú single

29.04.2023, 11:00
ASTRO

Vzťahy sú komplikovaná záležitosť, aj preto ste možno presvedčené o tom, že sa najlepšie cítite bez partera. Alebo je za vašu potrebu nezávislosti zodpovedné znamenie, v ktorom ste sa narodili.

Nie je to len zoznam charakterových vlastností, astrológia vie ovplyvniť postoj k láske a vzťahom. Byť single má len dva scenáre: buď vám to vyhovuje, alebo sa cítite sama. Niektoré znamenia zverokruhu uprednostňujú slobodu. Druhá skupina sa cíti emočne vyrovnane, až keď má po svojom boku partnera. Tieto postoje v sebe skrývajú hlbší význam, preto poďme spoločne zistiť, ktoré štyri znamenia fungujú lepšie sólo než vo dvojici.

Panna (23.8 – 22.9.)

Hoci si Panny tu a tam užívajú prítomnosť priateľov, na konci dňa sa chcú venovať sebe. Prílišná spoločenská angažovanosť ich dokáže rýchlo unaviť, hlavne ak všetkých nepoznajú. Svoje konanie stavia toto zemské znamenie na báze rozumu. Kvôli triezvemu uvažovaniu sú niekedy brané ako príliš puntičkárske, no musíme im uznať spoľahlivosť. Tá je oceňovaná hlavne v práci, keďže na rande nemajú čas.

V prípade, že sú vo vzťahu, často inklinujú k selfdatingu. Organizovanie času pre nich nie je problémom, ale nepotrebujú do toho zahrnúť druhú osobu. Vo svete zverokruhu je panna akýmsi samotárom. Pri hľadaní lásky sa nedá ľahko zlákať a od partnera očakáva len to najlepšie. Ak to nedostane, radšej vzťah ukončí skôr a predíde tak sklamaniu.

Strelec (23.11 – 21.12.)

Keby sa strelec počas noci rozhodol odsťahovať na druhý koniec sveta, jeho názor by ste iba veľmi ťažko zmenili. Je to ohnivé, neposedné znamenie, snažiace sa stále posúvať ďalej. Prirodzenú zvedavosť napĺňa rôznymi výletmi a aktivitami. Nemá rád obmedzenia a svojimi činmi častokrát inšpiruje druhých.

S takýmto dobrodruhom je ťažké udržať krok, preto má tendenciu byť osamelým vlkom. Strelec je vo vzťahu oddaný a odhodlaný ukázať vám celý svet. Pokiaľ sa to ale nezhoduje s vaším pohľadom, nezdrží sa pri vás dlho. Jeho nezávislá povaha potrebuje neustály stimul, vzťah teda nie je podmienkou.

Vodnár (21.1 – 19.2.)

Nejde o to, že by vzdušní vodnári odmietali šancu na lásku. Radia sa však k najsamostatnejším jedincom spomedzi dvanástich znamení. K telu si pripustia len málokoho, uprednostňujú priateľské vzťahy pred intímnymi spojeniami.

Vodnárova povaha je ťažko čitateľná, preto niekedy môže pôsobiť chladne až neprístupne. Úloha outsidera mu ale neprekáža, oplýva vynaliezavosťou. Program si dokáže vytvoriť bez toho, aby k sebe volal niekoho ďalšieho. Individualizmus je pre vodnárov podstatnou črtou, čo dokáže veľa ľudí zastrašiť. Oni si z toho ťažkú hlavu nerobia a ženú sa za nevšednými zážitkami.

Ryby (20.2-20.3)

Vodné znamenie rýb definuje výrok „Chladné navonok, citlivé vnútri.“ Ide o veľmi emocionálne osoby a svoje pocity najčastejšie vyjadrujú prostredníctvom umenia. Na druhej strane vedia svoje myšlienky potláčať a zmenia sa na nerozhodnú a depresívnu osobnosť. Utiahnu sa do seba a je len veľmi ťažké dostať sa k ich komplikovanému vnútru.

Ryby nemajú so vzťahmi problém vo všeobecnosti. Ide skôr o to, v akom stave sa ich sebavedomie nachádza. Dokážu o sebe pochybovať do takej miery, že sa radšej vzdajú bez boja. Každý z nás nemá občas svoj deň, práca na vzťahu s rybou si ale vyžaduje extra dávku trpezlivosti.

V rámci všetkých znamení platí jedno: kým sme šťastné bez partnera, je to úplne v poriadku. Problém nastáva vtedy, keď odmietame akýkoľvek prejav náklonnosti napriek tomu, že všetko vyzerá sľubne. Tam je potrebné pouvažovať, či nie je single život akýmsi druhom sebaobrany.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 12:12